Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

WTA: Η Σερίνα και η.. ζωή συνεχίζονται

Στον απόηχο της σοκαριστικής απόφασης της Μαριόν Μπαρτολί να εγκαταλείψει το τένις, συνεχίστηκε την Τετάρτη το γυναικείο Western & Southern Open όπου οι δύο top seeded, Σερίνα Γουίλιαμς και Βικτόρια Αζαρένκα ξεπέρασαν ελεγχόμενα τα εμπόδια των Ριμπαρίκοβα και Μπαρτέλ, οδεύοντας προς το μεταξύ τους ραντεβού στον τελικό.

Με συναρπαστικές μάχες συνεχίστηκε την Πεμπτη το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας στο γυναικείο tour, πριν το Αμερικανικό Όπεν σε μερικές ημέρες.

Η Σερίνα Γουίλιαμς που προέρχεται απ'την κατάκτηση του 8ου τίτλου της στη σεζόν, στο τουρνουά του Τορόντο την προηγούμενη εβδομάδα, δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο σετ της αναμέτρησης κόντρα στη Μόνα Μπαρτέλ και με 6-4, 6-1 επί της 23χρονης Γερμανίδας, πήρε την πρόκριση για τις καλύτερες "8" του Σινσινάτι.

Το Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά για να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Μπαρτέλ, Νο32 στην WTA, πετυχαίνοντας τέσσερα breaks σε οχτώ προσπάθειες.

Στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, η Γουίλιαμς θα συναντήσει τη Σιμόνα Χάλεπ που μετά την Μαριόν Μπαρτολί, απέκλεισε μια ακόμη top seeded τενίστρια, συνεχίζοντας την εξαιρετική της κούρσα στο Οχάϊο.

Η 21χρονη Ρουμάνα, Νο25 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε με 6-4, 4-6, 6-2 της Σαμάνθα Στόσουρ, Νο11 του ταμπλό και θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της ενόψει Όπεν, απέναντι στην κορυφαία του κόσμου.

Στο μεταξύ, η Βικτόρια Αζαρένκα δέχθηκε πέντε breaks απ'τη φορμαρισμένη Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα στον πρώτο αγώνα της ημέρας, όμως κατάφερε να φτάσει στη νίκη τελικά με 6-3, 6-4 επί της Σλοβάκας, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για τον τίτλο στο Σινσινάτι ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχεί πια για τη Μαρία Σαράποβα που αποκλείστηκε πρόωρα απ'το τουρνουά.

Η Λευκορωσίδα, Νο2 του ταμπλό, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο σερβίς της και θα κληθεί να τα βελτιώσει όταν απέναντί της στα προημιτελικά βρεθεί η Καρολίν Βοζνιάκι που θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Το Νο10 του ταμπλό και πρώην Νο1 στον κόσμο, πέτυχε σπουδαία νίκη με ανατροπή 3-6, 6-2, 6-3 επί της Νο7, Πέτρα Κβίτοβα και θέλει να συνεχίσει το θετικό ρεκόρ (4-2) που έχει στις νίκες απέναντι στη Βίκα.

Ένα απρόοπτο και προσωπικό θέμα, ανάγκασε την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα να αποσύρει τη συμμετοχή της από τη συνέχεια της διοργάνωσης, λίγο μετά την άνετη επικράτηση της Πολωνής επί της Έλενα Βέσνινα με 6-0, 6-2.

Η Άγκα υποτίθεται ότι θα αγωνιζόταν την Παρασκευή κόντρα στη Να Λι για τα προημιτελικά του θεσμού, όμως η Κινέζα που κέρδισε με 6-4, 6-4 την Αντζέλικα Κέρμπερ στον 3ο γύρο, παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Σινσινάτι.

"Λυπάμαι πολύ που πρέπει να αποσυρθώ απ'το τουρνουά. Δυστυχώς ο παππούς μου πέθανε την περασμένη Κυριακή και η κηδεία θα γίνει αυτό το Σάββατο. Πρέπει να είμαι εκεί μαζί με την οικογένειά μου. Δεν ήταν εύκολη απόφαση" τόνισε χαρακτηριστικά η Ραντβάνσκα.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Γέλενα Γιάνοβιτς η οποία αν και βρέθηκε να χάνει απ'τη Σλόαν Στίφενς, έκανε αυτό που δεν μπόρεσε η Μαρία Σαράποβα και με 3-6, 7-5, 7-5 επί της 19χρονης Αμερικανίδας, έβαλε πλώρη για τις "8" της διοργάνωσης.

Εκεί θα συναντήσει το Νο12 του ταμπλό, Ρομπέρτα Βίντσι που αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του Ιταλικού εμφυλίου κόντρα στην καλή της φίλη Σάρα Εράνι, κερδίζοντας το Νο6 της κατάταξης με 6-4, 6-3.

Πέμπτη 15/08: 3ος γύρος Western & Southern Open
1-Williams (U.S.) beat a Barthel (Germany) 6-4 6-1                     
Halep (Romania) beat 11-Stosur (Australia) 6-4 4-6 6-2           
10-Wozniacki (Denmark) beat 7-Kvitova (Czech Republic) 3-6 6-2 6-3
4-Radwanska (Poland) beat Vesnina (Russia) 6-0 6-2               
5-Li Na (China) beat 9-Kerber (Germany) 6-4 6-4                        
14-Jankovic (Serbia) beat Soane Stephens (U.S.) 3-6 7-5 7-5              
12-Vinci (Italy) beat 6-Errani (Italy) 6-4 6-3                      
2-Azarenka (Belarus) beat Rybarikova (Slovakia) 6-3 6-4

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου