Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Οδομαχίες και φωτιές σε κάδους στο Περιστέρι

Φωτιές σε κάδους απορριμμάτων άναψαν στο Περιστέρι άγνωστοι κατά τη διάρκεια πορείας απο το νεκροταφείο όπου κηδεύτηκε ο 19χρονος στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από το τρόλεϊ, έπειτα από διαπληκτισμό με ελεγκτή καθώς δεν είχε εισιτήριο. Νωρίτερα, άγνωστοι προκάλεσαν ζημίες σε λεωφορείο και έγραψαν συνθήματα.

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη.

Εν τω μεταξύ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέσθηκε στο Περιστέρι η κηδεία του 19χρονου.

Το πρωί έγινε πραγματογνωμοσύνη στο μοιραίο όχημα απο ειδικούς εμπειρογνώμονες.
Παράλληλα, σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως πρέπει να υπάρξει ουσιαστική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του.
«Αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας η στάση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε κλίμα πένθους και ερωτηματικών η κηδεία του 19χρονου 

Σε κλίμα πένθους και πολλών ερωτηματικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού του με ελεγκτή τρόλεϊ, την Τρίτη. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στο νεαρό, του οποίου η κηδεία ξεκίνησε στις 17.00, με το πλήθος να υποδέχεται τη σορό του νεαρού με χειροκροτήματα.

Λίγο πριν την έναρξη της κηδείας του αδικοχαμένου νεαρού κάποιοι έσπασαν διερχόμενο λεωφορείο, αναγκάζοντας τον οδηγό και τους επιβάτες να βγουν έξω από το όχημα στο οποίο έγραψαν συνθήματα και τη λέξη «δολοφόνοι».

Πριν την κηδεία του νεαρού έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου στην πλατεία Δημαρχείου και πορεία προς το νεκροταφείο. Κλειστοί παρέμειναν σήμερα οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των τρόλεϊ με κατεύθυνση το Περιστέρι.

Η έρευνα για τη διαπίστωση των πραγματικών γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου συνεχίζεται, με τον πατέρα του να καλεί όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν στην αστυνομία.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου