Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνεχίζουν με απολύσεις και δρομολογούν μειώσεις μισθών στις Κυπριακές Αερογραμμές

-Εντός Σεπτεμβρίου το δεύτερο μέρος των απολύσεων εργαζομένων
-Οι μισθολογικές περικοπές στο προσωπικό που θα παραμείνει θα αγγίζουν το 10%
-Μαχαίρι σε όλες τις παρεμφερείς δραστηριότητες του κρατικού αερομεταφορέα

Ύστατες προσπάθειες για να κρατηθούν εν ζωή οι Κυπριακές Αερογραμμές, καταβάλλονται από πλευράς Δ.Σ του κρατικού αερομεταφορέα και Κυβέρνησης.

«Τη νύφη», συνεχίζουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου, καθώς οι πλεονασμοί των 490 υπαλλήλων θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο, όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ θα ακολουθήσει νέο κύμα απολύσεων για 137 εργαζομένους εντός του 2014.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αρχές του νέου έτους, θα εφαρμοστούν και μισθολογικές περικοπές που θα φτάσουν το 10%.

Όπως, ανέφερε χθες ο Πρόεδρος του Δ.Σ του κρατικού αερομεταφορέα, Τώνης Αντωνίου, το νέο αναθεωρημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κ.Α που εκπόνησε ο οίκος KPMG, Μεγάλης Βρετανίας, έχει πενταετή ορίζοντα υλοποίησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του σχεδίου, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα μειώσουν τη ζημιά από τη λειτουργία τους, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2015 θα υπάρξει πλήρης ισοσκελισμός κερδών και ζημιών.

Εντός του 2014, υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση στρατηγικών επενδυτών , ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων μεγάλες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο, εταιρείες.

Την ίδια χρονιά θα ληφθεί και η τελική απόφαση για την μερική, η ολική αποκρατικοποίηση των Κ.Α
Με βάση τους ίδιους υπολογισμούς, τα έτη 2016-2018, θα είναι περίοδος πραγματοποίησης κερδών.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου