Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

«Ο κόσμος έχει παραπάνω πίεση από μας»

«Όσο έχεις σκοπιμότητα στο μυαλό, είσαι χαμένος τις περισσότερες φορές»
Ο Σκοπιανός προπονητής μίλησε για τον αγώνα με την Άστρα (Πέμπτη 25/07, 20:00)

Ο β’ αγώνας με την Άστρα για τον β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, την Πέμπτη 25 Ιουλίου (20:00) στο ΓΣΠ ήταν το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στη συνέντευξη Τύπου του Τόνι Σαβέφσκι.

Ο Σκοπιανός προπονητής της Ομόνοιας μίλησε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες του αγώνα, τον κόσμο, τα αγωνιστικά και τις διαφορές από τον α’ αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαβέφσκι:

Η αρχική του δήλωση: «Έχουμε αύριο το επαναληπτικό παιχνίδι, το β’ ημίχρονο. Έχουμε πάρει ένα καλό σκορ, αλλά δεν αρκεί, αφού χρειαζόμαστε την πρόκριση και ένα καλό παιχνίδι. Αύριο θα είναι πιο δύσκολο το παιχνίδι, η Άστρα είναι καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και είναι πιο έτοιμοι από μας. Αλλά πιστεύω στην ομάδα μου και στους παίκτες ότι μπορούνε, το δείξαμε, να πάρουν το ζητούμενο».

Ποιες διαφορές θα υπάρχουν στην τακτική από τον πρώτο αγώνα; «Υποτίθεται το σκορ είναι υπέρ μας, αλλά δεν υπάρχει κάτι υπέρ μας. Πρέπει να έχουμε το σκορ σαν να είναι 0-0 και να βάλουμε γκολ για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οι άλλοι είναι πιο επικίνδυνοι, επειδή πρέπει να κυνηγήσουν το σκορ».

Γιατί είναι πιο δύσκολο από το πρώτο παιχνίδι; «Θεωρητικά έχουμε ένα καλό σκορ, αλλά αυτά δεν μετράνε. Πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε, να βάλουμε ένα γκολ και να κερδίσουμε. Και οι άλλοι είναι καλή ομάδα».

Μπορεί να υπάρξει κάποια έκπληξη που δεν είδατε από την Άστρα; «Όπως και εμείς και η Άστρα δεν έχει δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει στο παιχνίδι της. Είμαστε στην αρχή όλες οι ομάδες, αυτοί είναι λίγο πιο έτοιμοι και με τα συνεχόμενα παιχνίδια όσο παίζεις, γίνεσαι καλύτερος».

Ο αγώνας έχει ιδιαιτερότητες. Υπάρχει πίεση; «Η Ομόνοια είμαστε. Πάντα υπάρχει πίεση. Όσο υπάρχει Ομόνοια, υπάρχει πίεση. Είναι νορμάλ και δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό. Ο κόσμος όπως ακούω θα είναι παρών και αύριο με πολλά εισιτήρια, είναι σημαντικό να μην υπάρχει η απογοήτευση ότι και να συμβεί. Το σωματείο έχει ανάγκη αυτό τον κόσμο να είναι πάντα δίπλα».

Η Ομόνοια, στα φιλικά και στο Βουκουρέστι, δέχεται γκολ στα αρχικά στάδια του αγώνα. Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης; «Ναι».

Μιλήσατε με τους παίκτες να βελτιωθούν γι’ αυτό; «Αυτό κάνουμε, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε όσο μπορούμε».

Είδατε κάτι καινούργιο στη νίκη της Άστρα με 4-0 με την Κονστάνζα; «Κάθε παιχνίδι βγάζει κάτι καινούργιο».

Το 1-1 αλλάζει κάτι; «Εμείς να πάμε για τη νίκη και να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε να πάρουμε. Η Ομόνοια δεν μπορεί να παίξει με το σκορ».

Δεν υπάρχουν σκοπιμότητες; «Όσο έχεις σκοπιμότητα στο μυαλό, είσαι χαμένος τις περισσότερες φορές».

Η Άστρα πιο έτοιμη; «Είμαστε ευχαριστημένοι αυτή την περίοδο. Η Άστρα είναι πιο έτοιμη αφού έχει δώσει επίσημα παιχνίδια. Εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι αν πάρουμε την πρόκριση».

Υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα; «Αυτά που είχε ο Μάρκο (σ.σ. Σοάρες) αυτές τις δύο μέρες».

Με γεμάτο το ΓΣΠ, υπάρχει παραπάνω πίεση; «Και άδειο να ήταν το γήπεδο, θα υπήρχε πίεση. Δεν έχει να κάνει με τον κόσμο ή όχι. Αυτός ο κόσμος να είναι ο σωτήρας για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Πιστεύω ο κόσμος έχει παραπάνω πίεση από μας. Να το ελέγξει, ό,τι και να συμβεί. Πρέπει ο κόσμος να βγάλει την ομάδα στα επόμενα 2-3 χρόνια ομαλά, απ’ όλη αυτή την κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία και το ποδόσφαιρο. Το άγχος και η πίεση είναι μέσα μας, στη δουλειά μας, αλλά πρέπει να το χειριστούμε».

Ισχύει ότι ο Εφραίμ δεν βγάζει 90λεπτο; «Ο Γιώργος άργησε να ξεκινήσει την προετοιμασία. Αν βγάζει το 90λεπτο, θα το δείξει το παιχνίδι, όποτε αποφασίσουμε να παίξει. Είχε τα προβλήματα και άργησε να ξεκινήσει προετοιμασία».

Πηγή: http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου