Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κρίσιμο υπουργικό για το μέλλον της ερευνητικής επιτροπής

Συνέρχεται από τις 10 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θ’ ασχοληθεί, ανάμεσα σ’ άλλα, και με το μέλλον της τριμελούς Διερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία.

Νωρίτερα, ο Γενικός Εισγγελέας είχε συνάντηση στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, άφησε ήδη ανοικτό το ενδεχόμενο παύσης της Επιτροπής, υπό την παρούσα της σύνθεση, και διορισμού άλλων μελών.

Σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου, το Υπουργικό έχει ενώπιόν του πολλά σενάρια, σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα της Επιτροπής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τα σενάρια είναι πάρα πολλά. Είτε να συνεχίσει η Επιτροπή, υπό την παρούσα σύνθεση, όπως αυτή έχει καθορίσει τους όρους εντολής της, είτε να τροποποιήσει το Υπουργικό Συμβούλιο τους όρους εντολής, είτε να επιμείνει το Υπουργικό Συμβούλιο στους όρους εντολής και να ζητήσει από την Επιτροπή να συμμορφωθεί με τους όρους αυτούς, είτε ακόμα να παυθεί η Ερευνητική Επιτροπή υπό την παρούσα σύνθεση και να οριστεί άλλη».

Υπενθυμίζεται πως μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, θα διοριστούν έμπειροι ανακριτές της Αστυνομίας, οι οποίοι με βοήθεια από εμπειρογνώμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, θα διερευνήσουν ποινικά αδικήματα, που ενδεχομένως να διαπράχθηκαν κατά την περίοδο 2006-2013, από πρόσωπα, τα οποία πιθανόν να φέρουν ευθύνη για την τραγική κατάσταση της οικονομίας.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τη συμμετοχή του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, του Αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε, ουσιαστικά, ο τρόπος, με τον οποίο θα γίνει η αστυνομική έρευνα, χωρίς χρονοτριβή και κωλύματα, και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της ποινικής έρευνας, μετά τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Επικεφαλής των ερευνών αναμένεται να τεθεί αξιωματικός της Αστυνομίας, ενώ έμπειροι ανακριτές, με μακρά πείρα στη διερεύνηση ποινικών υποθέσεων, θ’ αποτελέσουν τους ανθρώπους-κλειδιά για τη διακρίβωση και εξιχνίαση πιθανών ποινικών αδικημάτων σε ό,τι αφορά το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο, που αντιμετώπισε ο τόπος.

Η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί με ανακριτές από το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), το ΤΑΕ Αρχηγείου, ακόμα και από τα επαρχιακά ΤΑΕ.

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου