Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΓΙΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ - Ευτυχισμένος μπαμπάς δηλώνει ο Ουίλιαμ

Λίγο μετά τις 9:30μμ (ώρα Κύπρου), ανακοινώθηκε πως η δούκισσα Κέιτ έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ο τοκετός έλαβε χώρα στο μαιευτήριο St Mary's στο Λονδίνο, το οποίο πολιορκείται από εκατοντάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν μεταφέρθηκε εκεί η δούκισσα Κέιτ.

Το βρέφος ζυγίζει 3,8 κιλά και γεννήθηκε στις 4:24μμ ώρα Αγγλίας.

Ευτυχισμένος τόσο ο ίδιος όσο και η Κέιτ, για τη γέννηση το γιου τους, δήλωσε ο πρίγκιπας και δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, Ουίλιαμ, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση.

"Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι", είπε ο Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν στο πλάι της Κέιτ κατά τη διάρκεια του τοκετού και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του παλατιού επρόκειτο να περάσει τη νύχτα μαζί με τη σύζυγό του στο μαιευτήριο.

Τόσο το μωρό όσο και η μητέρα είναι καλά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού. Ο Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνα, μίλησε για πρώτη φορά μετά τη γέννηση του γιου του στο ίδιο μαιευτήριο του Λονδίνου, όπου γεννήθηκε και ο ίδιος πριν από 31 χρόνια.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Δούκα και τη Δούκισσα τώρα που γεννήθηκε ο γιος τους. Ολόκληρη η χώρα θα γιορτάσει", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο παππούς πια πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε "εξαιρετικά περήφανος και ευτυχής" που έγινε παππούς για πρώτη φορά. "Είναι μια απίστευτα μοναδική στιγμή για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ", είπε.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το όνομα του μωρού που πιθανώς να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες αν ληφθεί υπόψη ότι για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι Βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα.

Τρεις διάδοχοι στην σειρά

Η γέννηση του νέου βασιλικού μέλους έφερε στο προσκήνιο και ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο. Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτορίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, εν προκειμένω η Ελισάβετ έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτορίας και μελλοντικός Εδουάρδος.


Συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο

Η άφιξη του βασιλικού μωρού, που έχει ήδη λάβει τον τίτλο του πρίγκιπα, προκάλεσε χιονοστιβάδα συγχαρητηρίων μηνυμάτων από το ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, απέστειλαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του, Κέιτ. «Η Μισέλ κι εγώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε στον δούκα και τη δούκισσα του Κέμπριτζ γι' αυτή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και να είναι ευλογημένοι στα καθήκοντά τους ως γονείς» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ήδη, αρκετοί αξιωματούχοι εκτός Αγγλίας άρχισαν μέσω twitter να συγχαίρουν το πριγκιπικό ζεύγος. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Source: http://www.politis-news.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου