Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Χάρισε οικόπεδα στο κράτος ο Τουρκοκύπριος για να του δώσουν άδεια πώλησης της γης του


-7 οικόπεδα έκτασης 2.634 τ.μ έδωσε ως δωρεά στο Κράτος ο Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά
-Στόχος ήταν να λάβει έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο για την πώληση της περιουσίας του στη Δρομολαξιά
-Στα συγκεκριμένα οικόπεδα ανεγέρθηκε ο συνοικισμός αυτοστέγασης Δρομολαξιάς, χωρίς απαλλοτρίωση

Δεν ήτανε και τόσο αθώος τελικά όσο υποστηρίζει ο 73χρόνος τουρκοκύπριος, ο οποίος καταχώρησε αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι εξαπατήθηκε στην πράξη πώλησης της γης του, στην εταιρεία Wadnic Trading ltd.

Ο τέως υπουργός Εσωτερικών, η εξευτελιστική τιμή πώλησης των υπολοίπων 50 οικοπέδων του τουρκοκύπριου, η οποία έγινε κατορθωτή, μετά τη δωρεά 7 οικοπέδων του Μουσταφά στο Κράτος, προκάλεσε την παρέμβαση του Νεοκλή Σλικιώτη, ως κηδεμόνα των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ο ίδιος αναφέρει ότι είχε εκφράσει επιφυλάξεις προς το Υπουργικό Συμβούλιο, σχετικά με την πράξη, εντούτοις εισηγήθηκε, όπως ανέφερε τελικά, την πώληση της γης στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα χέρια του ήταν δεμένα και δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Ο κύριος Συλικιώτης εξήγησε, ότι η Νομική Υπηρεσία, του είχε υποδείξει πως δεν νομιμοποιείται ως κηδεμόνας, να επικαλείται τη διαφορά τιμής πώλησης, με την αξία της γης, για να εμποδίσει μία πράξη αγοραπωλησίας, εφόσον οι τουρκοκύπριοι που ενδιαφέρονται να πωλήσουν τη γης τους, είναι ενήμεροι, η οφείλουν να είναι, για την εκτιμημένη αξίας της περιουσίας τους.

Ο πρώην υπουργός, υποστήριξε ότι τελικά δεν έγινε αποδεκτή η δωρεά του τουρκοκύπριου, για την ανέγερση του συνοικισμού αυτοστέγασης και συμφωνήθηκε όπως αγοραστεί η γη, έναντι του συμβολικού ποσού των 70.000 ευρώ.
Εκ των υστέρων, όπως όλα δείχνουν, ο τουρκοκύπριος άλλαξε γνώμη και κινήθηκε νομικά εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εταιρεία που αγόρασε την περιουσία του τουρκοκύπριους, την πώλησε σε δεκαπλάσια τιμή στο Ταμείων Συντάξεων της Cyta.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου