Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Δεν καταργούνται ΚΟΑ, ΘΟΚ και ΟΝΕ – Διαβάστε το ύψος της κρατικής τους χορηγίας

Η εντολή από την κυβέρνηση προς όλα τα υπουργεία, ήταν όπως υποβάλλουν, προτάσεις για την λειτουργία των ημικρατικών οργανισμών, που βρίσκονται υπό την εποπτεία τους, ώστε να διαπιστωθεί, εάν για κάποιους από αυτούς τίθεται θέμα συγχώνευσης, ή και τερματισμού της λειτουργίας τους.

Προκρίνει συνέχιση της λειτουργίας, ΘΟΚ, ΚΟΑ και ΟΝΕ, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος με επιστολή τους προς το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρει ότι «η αποστολή και λειτουργία των οργανισμών αθλητισμού, θεάτρου και νεολαίας, δεν έχει εκπληρωθεί και ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέματα κατάργησης τους».

Ο κύριος Κενεβέζος, απέρριψε εξ αρχής οποιαδήποτε συζήτηση κατάργησης τους, αφού θεωρεί ότι εξυπηρετούν ουσιαστικούς σκοπούς.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα σημειώματα που κατατέθηκαν στο Υπουργικό, στις 20 Ιουνίου, η θέση ότι η αποστολή των εν λόγω οργανισμών δεν έχει εκπληρωθεί, απορρίπτει ταυτόχρονα και οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση, ή εκσυγχρονισμό τους.

Για τον ΚΟΑ, όπως καταγράφεται στα σημειώματα, υπάρχει στρατηγική μέχρι το 2020 στα πλαίσια του προγράμματος «Δικαίωμα στην Άθληση – Πολίτες εν Δράσει», σύμφωνα με την οποία θα τεθούν σε εφαρμογή 8 συνολικά στρατηγικές, με δείκτες απόδοσης για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο του αθλητισμού.

Δεν καταγράφεται το ύψος αποζημίωσης του Προέδρου και του εννεαμελούς Δ.Σ, ούτε επεξηγούνται οι λόγοι, για τους οποίους τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζει ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

Το ύψος της χορηγίας του ΚΟΑ, ξεκίνησε από μισό εκατομμύριο το 2010, έφτασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και μειώθηκε στις 700.000 ευρώ το 2012.

Στο σημείωμα για τον ΘΟΚ, αναφέρεται η στελέχωση των τεσσάρων θεατρικών σκηνών του, στις περιοδείες, τη θεατρική εκπαίδευση και ανάπτυξη.
Η κρατική χορηγία του ΘΟΚ, ανερχόταν κάθε χρόνο στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2013 μειώθηκε στα 6,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ούτε σε αυτή την περίπτωση καταγράφεται το ύψος αποζημίωσης του Προέδρου και των μελών του εννεαμελούς Δ.Σ του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Τέλος, ο Οργανισμός Νεολαίας, ο οποίος συμβουλεύει για πολιτικές σε θέματα νεολαίας, τυγχάνει κρατικής επιχορήγησης ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2012 ο προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 600.000 ευρώ, σε σχέση με το 2010.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου