Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Hard Rock: Τα λάθη που έφεραν το κλείσιμο!

Από πολύ νωρίς φαίνεται πως ξεκίνησαν τα προβλήματα στο Hard Rock Nicosia, το οποίο φαινομενικά έβαλε «απρόσμενα» λουκέτο, όμως για τους υπαλλήλους του κάτι «βρώμαγε» από την αρχή.Τα προβλήματα ξεκίνησαν να φαίνονται από τους πρώτους μήνες λειτουργίας, καθώς το κόστος κατασκευής του χώρου ξεπέρασε κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον αρχικό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν κεφάλαια τα οποία προορίζονταν για τη μετέπειτα λειτουργία του καταστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει ο λειτουργικός προϋπολογισμός λειψός και το μαγαζί εκτεθειμένο. Μια εξέλιξη την οποία δεν είναι λογικό να γνώριζε η διεύθυνση και οι υπεύθυνοι λειτουργίας του μαγαζιού, αλλά να μην γνώριζαν οι ιδιοκτήτες. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν τον Μάρτιο και το πάγωμα της κυπριακής οικονομίας έριξαν τις πωλήσεις, ωστόσο αν δεν είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τις υπερβολικές σπατάλες κατά τη διάρκεια της κατασκευής θεωρητικά το εστιατόριο θα μπορούσε ακόμα να διατηρεί ρευστό στο ταμείο του.

Οι πληρωμές του προσωπικού καθυστερούσαν εξαρχής, όπως και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις των franchisee του διάσημου εστιατορίου, ενώ από τον Φεβρουάριο οι υπάλληλοι φαίνεται πως παρέμειναν απλήρωτοι.

Το αποτέλεσμα ήταν η Hard Rock International να τερματίσει τη συνεργασία με τους franchisee και να ζητήσει το κλείσιμο του χώρου.

Ο μόνος τρόπος για την επαναλειτουργία του Hard Rock Nicosia είναι να βρεθεί ενδιαφερόμενος για την εξαγορά του franchisee agreement, γεγονός το οποίο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς περιλαμβάνει και το brand στην Ελλάδα και αποτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Το ερωτηματικό που προκύπτει πλέον είναι τι θα γίνει με το brand στην Ελλάδα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία ενδέχεται να τερματιστεί και εκεί.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου