Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τι έδειξε το βίντεο από τις κάμερες του φούρνου για τη δολοφονία του ληστή;


Καθαρή φαίνεται να την βγάζει ο αστυφύλακας ο οποίος έγινε αιτία για τη στυγερή δολοφονία επίδοξου ληστή – τέως δεσμοφύλακα σε αρτοποιείο. Οι τρεις ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν για τη διενέργεια της έρευνας αποδίδουν αυτοάμυνα στις ενέργειες του αστυφύλακα, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις επόμενες εβδομάδες.Όλα δείχνουν όμως οτι ο αστυφύλακας ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Οι δυο πυροβολισμοί που έριξε στα πόδια του επίδοξου ληστή φαίνεται ότι γέρνουν την πλάστιγγα προς την αθώωση.

Κλειδί στο ανακριτικό έργο απιοτέλεσε σαφέστατα το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του αρτοποιείου. Αυτό δείχνει τόσο τις κινήσεις τόσο του επίδοξου ληστή, όσο και του αστυφύλακα, όσο και τις καταθέσεις που έδωσαν υπάλληλοι του αρτοποιείου,.

Το πόρισμα θα παραδοθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Δυο είναι στην ουσία οι δρόμοι που καλείται να αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Ο πρώτος είναι να υιοθετήσει το πόρισμα και να αθωώσει τον αστυφύλακα.

Ο δεύτερος να διατάξει έρευνα. Αυτή μπορεί να είναι ποινική, άρα αυτή θα διαταχθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα, είτε πειθαρχική, κάτι που σημαίνει ότι αρμόδιο όργανο είναι ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου