Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Δημιουργείται σύστημα εικονικής πραγματικότητας από Κυπρίους επιστήμονες!


ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ENA υπερσύγχρονο σύστημα εικονικής πραγματικότητας, για την παραγωγή διεπιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα μας, δημιουργείται από Κυπρίους επιστήμονες και ερευνητές, στα πλαίσια έργου που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της «Πρόσκλησης 2011 της Δέσμης Προγραμμάτων για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία 2009-2010», του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Συντονιστής του έργου είναι ο λέκτορας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και Επιστημονικός Υπεύθυνος του εργαστηρίου Immersive and Creative Technologies Lab, Δρ Χαράλαμπος Πουλλής. Το έργο αποτελεί συνεργασία του ΤΕΠΑΚ, του Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Πληροφορικής) και του Ερευνητικού Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικών Υπολογιστών), και έχει διάρκεια 30 μήνες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις €499,887.00. Στην ερευνητική ομάδα του ΤΕΠΑΚ, πέραν του Δρος Χαράλαμπου Πουλλή, συμμετέχουν ο Δρ Αντρέας Λανίτης και η Δρ Μαρίλια Παναγιώτου (Research Officer). Στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ο Δρ Γιώργος Χρυσάνθου, ενώ στην ερευνητική ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετέχει ο Δρ Ανδρέας Γρηγοριάδης.

Στο εν λόγω Έργο συμμετέχει ως Έμπειρος Ερευνητής ο Καθηγητής Alistair Sutcliffe, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μάντσεστερ. Η κοινωφελής υποδομή VR CAVE έχει εγκατασταθεί στο ερευνητικό εργαστήριο Immersive and Creative Technologies Lab, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Η ημερίδα πληροφόρησης για το κοινό θα γίνει στις 12 Ιουλίου 2013, στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου