Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Διαβάστε πρώτοι το καταστατικό λειτουργίας της «Κοινωνικής Συμμαχίας» του Γιώργου Λιλλήκα


-Την τελική του μορφή πήρε το καταστατικό του νέου κινήματος
-Το newsit.com.cy εξασφάλισε και αποκαλύπτει το 58σέλιδο καταστατικό, το οποίο θα διέπει τις αρχές λειτουργίας του νέου κινήματος
Όπως διαβάζουμε στο έγγραφο, ιδιαίτερο ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, επιχειρεί να δώσει όχι μόνο στους αξιωματούχους και μέλη του κινήματος καθώς επιτρέπει και συμμετοχή πολιτών, που δεν είναι ενταγμένοι στις τάξεις της συμμαχίας.

Όπως αναφέρεται, το κίνημα υιοθετεί τη διαδικασία δημοψηφισμάτων για σοβαρά εθνικά θέματα, επιχειρώντας να προσδώσει πλουραλιστικό χαρακτήρα στη συμμαχία πολιτών.

Οι τελικές αποφάσεις θα διαμορφώνονται μέσω της συνέλευσης, η οποία αποτελεί το ανώτατο όργανο του κινήματος, ενώ προβλέπεται και η λειτουργία ανώτατης και πολιτικής Συγκλήτου.

Σύμφωνα με το καταστατικό, θα λειτουργούν ακόμη 20 θεματικές συμμαχίες, οι οποίες θα διαμορφώνουν προτάσεις που θα υποβάλλονται ανάλογα στις συγκλήτους, που για σημαντικά εθνικά θέματα θα συγκαλούν δημοψήφισμα ενώ επιπρόσθετα ηλεκτρονικό δημοψήφισμα θα γίνεται και για το σύνολο της κοινωνίας, που θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Ανάμεσα στους στόχους του κινήματος, αναγράφεται, είναι η ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης και των υδρογονανθράκων, ενώ η λύση του Κυπριακού θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς να αναφέρεται πουθενά όπως ήταν αναμενόμενο η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Τέλος, όπως διαβάζουμε στο έγγραφο, αναφορικά με την πάταξη της διαπλοκής, προάγεται η αρχή της προσωπικής ευθύνης σε όλα τα επίπεδα σε όσους ασκούν εξουσία.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου