Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ & ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Βέβηλοι έδρασαν το βράδυ της Παρασκευής στο πάρκο που δημιούργησε ο Δήμος Έγκωμης εις μνήμην των 13 ηρώων της φονικής έκρηξης στο Μαρί.

Άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα εισήλθαν εντός του πάρκου και κατέστρεψαν ολοκληρωτικά την πινακίδα, στην οποία αναγράφονταν τα ονόματα των 13 παλληκαριών, βάφοντάς τη με πράσινη μπογιά και αναγράφοντας «Θ9».

Την ενέργεια καταδίκασε σήμερα, μέσω του Sigmalive, η Ομόνοια.

Το γεγονός αντιλήφθηκε δημότης της Έγκωμης, ο οποίος τηλεφώνησε στον Δήμαρχο Ζαχαρία Κυριάκου και του το ανέφερε, με τον κ. Κυριάκου να λαμβάνει αμέσως μέτρα για αποκατάσταση της ζημιάς. Όπως ανέφερε στη «Σ», την Τρίτη συνεργείο του Δήμου θα αποκαταστήσει τη ζημιά που έγινε στο πάρκο-μνημείο. 
 
Σχολιάζοντας το συμβάν, ο Δήμαρχος Έγκωμης χαρακτήρισε την πιο πάνω ενέργεια αποτρόπαια, εκφράζοντας την ελπίδα πως δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον. «Όπως έχω πει, εμείς ως Δήμος θα αποκαταστήσουμε το μνημείο με σεβασμό απέναντι στους 13 ηρωομάρτυρες και, ελπίζουμε, αυτοί που ασέβησαν, να καταλάβουν τι μεγάλο σφάλμα διέπραξαν. 

Ο σεβασμός απέναντί τους πρέπει να επιδεικνύεται απ’ όλους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος και έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει υπεύθυνη στάση απέναντι στο καθήκον», κατέληξε ο κ. Κυριάκου. 
 
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως το πάρκομνημείο για τους 13 ήρωες του Μαρί έγινε κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ελάχιστη ένδειξη φόρου τιμής στη μνήμη τους και αναγνώριση της αυτοθυσίας τους. Καταδικάζει η Ομόνοια Το Sigmalive επικοινώνησε με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ομόνοιας, Παύλο Χρυσάνθου, ο οποίος δήλωσε ότι το ζήτημα δεν ήταν εις γνώση του. Ο κ. Χρυσάνθου καταδίκασε την ενέργεια λέγοντας ότι «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και μια επιπόλαια ενέργεια». 

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η ενέργεια αυτή δεν εκφράζει την οργανωμένη κερκίδα της Ομόνοιας. «Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να αναγάγονται σε μέγα ζήτημα», είπε. 

Το συμβάν καταδικάζει και η οργανωμένη κερκίδα της Θ9 "Η οργανωμένη μας κερκίδα έδειξε έμπρακτα την στήριξη της στις οικογένειες των θυμάτων και μέσα απο προσωπική επαφή και μέσα απο ενέργειες μας στο γήπεδο. Ακόμα και είσοδο της αγαπημένης μας ομάδας στο γήπεδο την αφιερώσαμε στα θύματα του Μαρι.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε να στοχοποιηθούμε απο μια ενέργεια κάποιων ατόμων που ίσως λόγω νεαρού της ηλικίας ή μη γνώσης τους για το λόγο ύπαρξης του μνημείου προέβησαν στον βανδαλισμό. Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. ΘΥΡΑ9"

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου