Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Μιχάλης Σαρρής: Αγγίξαμε την ολική καταστροφή

Όλοι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και να εφαρμοστεί πλήρως η δανειακή σύμβαση, αναφέρει ο τέως υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής και υπογραμμίζει την ανάγκη να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Σχεδόν δέκα μήνες μετά τις πρωτοφανείς αποφάσεις του Eurogroup για τη χώρα μας, ο κ. Σαρρής μιλά στον «Φ» και περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε στη διάρκεια του Eurogroup τον περασμένο Μάρτιο και την εκβιαστική επιβολή του «κουρέματος» καταθέσεων.


«Μας επιβλήθηκε ένα τόσο σκληρό δίλημμα, είτε να αποδεχθούμε κάτι το οποίο ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα είναι επώδυνο, είτε να οδηγηθούμε ως χώρα στην άμεση καταστροφή», αναφέρει.

Αποκαλύπτει επίσης ότι ένας από τους λόγους που αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι επειδή δεν κατάφεραν ως κυβέρνηση να πείσουν ότι η αρχική πρόταση για «κούρεμα» καταθέσεων ήταν η καλύτερη υπό τις περιστάσεις.

«Εκείνη την εβδομάδα, ήταν φανερό ότι αν δεν δεχόμασταν αυτά που ήθελαν να μας επιβάλουν, θα έπρεπε να πάμε αυτόματα στη λίρα, να τυπώσουμε χρήματα για να πληρώσουμε τους καταθέτες. Λεφτά που σε λίγο δεν θα είχαν αξία. Η ολική καταστροφή θα επερχόταν», σημειώνει.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου