Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Όχι δεν θα βγεις από τις φυλακές – Συντετριμμένος ο μακροβιότερος κατάδικος Καυκαρής από την απόφαση

Με τρείς ψήφους κατά και δύο υπέρ, το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Επ’ Αδεία απέρριψε τελικά σήμερα το αίτημα του 68χρονου Παναγιώτη Αγαπίου Καυκαρή, ο οποίος είχε καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση, πριν από αρκετούς μήνες. 

Τα μέλη του Συμβουλίου, έκριναν ότι ο Καυκαρής θα πρέπει να παραμείνει στις Κεντρικές Φυλακές , παρά το γεγονός ότι έχει ήδη διανύσει 28 χρόνια της ζωής του στο σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την καταδίκη του σε τρεις φορές ισόβια το 1987, για τη δολοφονία του επιχειρηματία Πανίκου Μιχαήλ και των δύο ανήλικων παιδιών του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καυκαρής, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η απάντηση θα ήταν θετική. 

Μάλιστα στο σπίτι τον περίμενε και η μητέρα του, ενώ ο ίδιος είχε μάλιστα φτιάξει βαλίτσες ετοιμαζόμενος για την επιστροφή του στον έξω κόσμο. Με βάση τη νομοθεσία ο ισοβίτης θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει εκ νέου αίτημα για αποφυλάκιση, μετά την πάροδο δύο χρόνων από την απόφαση. 

Η δολοφονία του πατέρα και των δύο μικρών παιδιών του Το έγκλημα του Καυκαρή είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κύπρου. Ο ίδιος είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του Πανίκου Μιχαήλ, τότε γνωστού επιχειρηματία ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Intercontinental στη Λεμεσό. 

Ο Μιχαήλ αναχωρούσε από το σπίτι με τα δύο μικρά του αγόρια, όταν μπαίνοντας στα αυτοκίνητο, μία εκκωφαντική έκρηξη σήκωσε στο πόδι την περιοχή Αποστόλου Ανδρέα. Το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε και οι τρείς επιβαίνοντες διαμελίστηκαν. 

Το πλέον τραγικό, ήταν ότι την ώρα της έκρηξης στη βεράντα του σπιτιού των δολοφονηθέντων, βρισκόταν και το τρίτο παιδί της οικογένειας, ηλικίας δύο ετών τότε, το οποίο στεκόταν για να αποχαιρετήσει τον πατέρα και τα αδέλφια του. Πέραν από τα ψυχικά τραύματα, το ωστικό κύμα προκάλεσε πολλά προβλήματα υγείας στο παιδί του Μιχαήλ. 

Ο Παναγιώτης Καυκαρής, αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις αρχές, οι οποίες τον καλούσαν να ονομάσει τους ηθικούς αυτουργούς και έτσι καταδικάστηκε σε τρείς φορές ισόβια. Ο Καυκαρής έχει δύο κόρες και πριν από την καταδίκη του, εργαζόταν για 15 χρόνια στην Πρεσβεία της Ελλάδας, ενώ διατηρούσε ιδιωτικό λεωφορείο, με το οποίο μετέφερε εθνοφρουρούς στα στρατόπεδα. 

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου