Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ομόνοια: Ο Ποτέ, τα γκολ και οι ασίστ

Πολύς λόγος γίνεται για το καλό ξεκίνημα του Μίκαελ Ποτέ στην Ομόνοια. 

Τα δύο γκολ στην Ευρώπη διαδέχονται τα πέντε γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και όλα συνηγορούν ότι ο διεθνής επιθετικός από το Μπενίν, γεννημένος στη Λιόν της Γαλλίας, θα καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος (12 γκολ με τη Δυναμό Δρέσδης την περίοδο 2011-12).

Και όμως, όταν έκανε το προσωπικό του ρεκόρ σκοραρίσματος δεν άρχισε καλά την συγκεκριμένη σεζόν. Πέρασαν 8 ολόκληρες αγωνιστικές για να ανοίξει λογαριασμό με τα δίχτυα. Σε αντίθεση με τώρα που σε έξι αγωνιστικές μετρά ήδη πέντε γκολ, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ δεκαετίας του Οκκά στην Ομόνοια (την περίοδο 2008-09 ο Κύπριος φορ πέτυχε επίσης 5 γκολ στις πρώτες έξι αγωνιστικές). Τότε, την περίοδο 2011-12 ο Ποτέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Δυναμό Δρέσδης στην 8η αγωνιστική και ακολούθησε χατ - τρικ στην 10η αγωνιστική. Σκόραρε ξανά στην 14η αγωνιστική και μετά στην 18η αγωνιστική (δύο γκολ), στην 19η και 20η αγωνιστική. Επανήλθε στην 29η αγωνιστική με άλλα δύο γκολ και άλλο ένα γκολ στην 31η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα Β’ (σύνολο 34 αγώνων). Την περίοδο εκείνη κατέγραψε και 5 ασίστ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την επόμενη χρονιά άρχισε φουριόζος (καλή ώρα φέτος με την Ομόνοια) με 4 γκολ στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, αλλά στη συνέχεια «ξεφούσκωσε». Πρόλαβε και πέτυχε άλλα δύο γκολ στην 9η και 11η αγωνιστική και μετά περιορίστηκε μόνο σε μια ασίστ. Βεβαίως, στάθηκε και άτυχος, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και έμεινε εκτός δράσης στις τελευταίες 8 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ακόμη λιγότερα γκολ πέτυχε την επόμενη σεζόν (την περσινή) με τη Δυναμό, μόλις τρία, αλλά είχε και 5 ασίστ.

Συνοψίζοντας, ο Ποτέ τα τελευταία τρία χρόνια στη Δυναμό είχε στο πρωτάθλημα 21 γκολ και 11 ασιστ. Όχι και τόσο μεγάλος αριθμός γκολ για σέντερ φορ, αλλά σίγουρα πολύ καλό νούμερο σε ασίστ. Στην Ομόνοια μέχρι στιγμής τα αντίστοιχα νούμερα είναι 5 / 0 και ενώ υπολείπονται άλλες 26 αγωνιστικές.

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου