Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αυτή είναι η αντίδραση της Μόσχας στις τουρκικές προκλήσεις

«Οι μονομερείς ενέργειες, η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες, εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε αυτούσιο το επίσημο ανακοινωθέν του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών:

"Την 9η Οκτωβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας A.Yu.Meshkov δέχθηκε τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη Ρωσία Σ. Ζακχαίο κατόπιν αιτήσεώς του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση των ρωσο-κυπριακών σχέσεων και οι πιθανές προοπτικές της ανάπτυξής τους σε διάφορους τομείς.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση της κυπριακής διευθέτησης, συμπεριλαμβανομένης της ομαλοποίησης της κατάστασης γύρω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη του νησιού.

Οι μονομερείς ενέργειες, η επίδειξη της δύναμης είναι απαράδεκτες, εγκυμονούν την επιδείνωση της κατάστασης, όχι μόνο στις κυπριακές υποθέσεις, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου."

Πηγή: www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου