Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Έκαιγε αυτοκίνητα, το ένα μετά το άλλο

Νύχτα έντονης δράσης εμπρηστή ήταν η προχθεσινή για τη Λεμεσό, αφού σε διάστημα λίγων ωρών η Αστυνομία και η Πυροσβεστική κλήθηκαν να επιληφθούν όχι μίας ή δύο, αλλά δεκατεσσάρων υποθέσεων εμπρησμών αυτοκινήτων και απόπειρας εμπρησμών άλλων τριών.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση 34χρονος Ελληνόποντιος, o οποίος απασχόλησε την Αστυνομία στο παρελθόν σε διάφορες υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν προλάμβαναν να σπεύδουν επί τόπου μέσα σε μιάμιση ώρα, και συγκεκριμένα μεταξύ των ωρών 12:20 και 2:00 μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής. Από τους εμπρησμούς προκλήθηκαν ζημιές αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Αν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπήρξε άμεση για την κατάσβεση των διαδοχικών πυρκαγιών, εντούτοις ένα από τα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας 55χρονης καταστράφηκε ολοσχερώς, άλλα έξι υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές και άλλα επτά ελαφριές ζημιές. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, έγινε προσπάθεια εμπρησμού άλλων τριών αυτοκινήτων, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει κατορθωτό.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν σταθμευμένα και κλειδωμένα σε ισόγειους χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών ή έξω από κατοικίες των παραπονουμένων σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού. Συγκεκριμένα, ο δράστης κάλυψε ακτίνα ενός χιλιομέτρου στις περιοχές Χαλκούτσας, Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, μέχρι και το Δημόσιο Κήπο της πόλης.

O δράστης, για λόγους που προς το παρόν μόνο ο ίδιος γνωρίζει, μάζευε χάρτινα κιβώτια από σκουπίδια, τα τοποθετούσε δίπλα από τα ελαστικά των αυτοκινήτων και ακολούθως τα παρέδιδε στις φλόγες.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, και μετά από σχετική μαρτυρία για εμπλοκή συγκεκριμένου ατόμου στις υποθέσεις, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 34χρονου Ελληνοπόντιου, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο 34χρονος εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα πεζός στην περιοχή και συνελήφθη, αλλά ανακρινόμενος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Στην κατοχή του εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ποσότητα κρυσταλλικής ουσίας, βάρους μισού γραμμαρίου περίπου. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου και προφυλακίσθηκε για 8 ημέρες.

Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν εμπρησμούς 14 αυτοκινήτων και απόπειρας εμπρησμού άλλων τριών, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις.

Source : www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου