Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Έχουν πέσει έξω κυβέρνηση, τρόικα

H κυβέρνηση και η τρόικα έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους όσον αφορά στην ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, η οποία θα παραμείνει σε συνθήκες ύφεσης και το 2015, υποστηρίζει ο Άθως Αντωνιάδης, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ.

Με αφορμή την κατάθεση χθες του κρατικού προυπολογισμού στη βουλή, ο κ. Αντωνιάδης σημειώνει ότι για ακόμη μία φορά απουσιάζουν από τον κρατικό προϋπολογισμό ουσιαστικά μέτρα ανάπτυξης, γεγονός που επιτείνει, είπε, τον υφεσιακό του χαρακτήρα.

«Είναι ξεκάθαρο», προσθέτει, ότι «ακόμα και ενδεχόμενες μαζικές εκποιήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις «τρύπες» του τραπεζικού συστήματος, που παραμένει ως η μεγαλύτερη πρόκληση. Αντιθέτως, ως αποτέλεσμα αυτών, η πραγματική οικονομία εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σ' ένα υφεσιακό σπιράλ και αποτελεί χαριστική βολή σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Λιλλήκας: Ο ΥΠΟΙΚ να μην πουλά πρόσωπο στην τρόικα

Έντονα κριτικός κατά του υπουργού οικονομικών εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «αντί να πουλά πρόσωπο στους δανειστές μας, είναι φρονιμότερο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κυπριακής οικονομίας και της Κύπρου».

«Αφού μας παρουσίασε ένα μνημονιακό προϋπολογισμό που θα εκτινάξει το δημόσιο χρέος στο 126% χωρίς προοπτική ανάπτυξης, από την Ουάσιγκτον μας δηλώνει ότι διαφαίνονται θετικότατες προοπτικές και χειροπιαστά αποτελέσματα για την κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Λιλλήκας καταλήγοντας σημειώνει ότι «ο υπουργός οικονομικών εκφράζει ευαρέσκεια για τη μείωση της ανεργίας, αλλά δεν λέει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της αύξησης της μετανάστευσης ιδιαίτερα των νέων μας».

-Πηγή: www.stockwatch.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου