Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Θερίζει ο Εμπολα: Με αφανισμό κινδυνεύει η Λιβερία σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στις παγκόσμιες αρχές λόγω του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των νεκρών από τον Εμπολα, με τον κορυφαίο αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, να δηλώνει ότι «η εξάπλωση του ιού κορυφώνεται δραματικά»

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Αμαρα Κόνε ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Λιβερία βρίσκεται σε «πόλεμο με έναν εχθρό που δεν βλέπουμε», ενώ δύο ημέρες νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας ης χώρας, Μπράουνι Σαμουκάι τόνισε ότι «η Λιβερία αντιμετωπίζει μια σοβαρή απειλή για την εθνική ύπαρξή της.

Ο θανατηφόρος ιός Εμπολα διαταράσσει του κράτους μας» και πρόσθεσε ότι «ο Εμπολα εξαπλώνεται σαν φωτιά, καταβροχθίζοντας τα πάντα στο πέρασμά του. Η ήδη αδύναμες υποδομές υγείας της χώρας είναι καταβεβλημένες»

Ο ισχυρισμός του υπουργού ήταν πραγματικά ανησυχητικός, αφού ο Εμπολα είναι η πιο θανατηφόρα επιδημία στην ιστορία της χώρας, δημιουργώντας μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση για την κυβέρνηση της Λιβερίας.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβερία, Καρίν Λαντγκρέν, φαίνεται να συμφωνεί με τον Σαμουκάι, τουλάχιστον σε ένα βαθμό. Οπως ανέφερε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα «Οι Λιβεριανοί αντιμετωπίζουν τη σοβαρότερη απειλή τους μετά τον πόλεμο» αναφερόμενος στους δύο εμφυλίους πολέμους μεταξύ 1989 και 2003, που άφησαν πάνω από 250.000 νεκρούς.

Οι αιματηρές συγκρούσεις αποσταθεροποίησαν εντελώς τη χώρα και η Λιβερία, ανέκαμπτε ακόμη, όταν άρχισε η τρέχουσα επιδημία Έμπολα.

Ο Λαντγκρέν προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι «η κρίση με τον Εμπολα έχει γίνει περίπλοκη, με πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα συνεχίσουν να πλήττουν τη χώρα και πέρα από την τρέχουσα ιατρική έκτακτη ανάγκη»

Παράλληλα, την Πέμπτη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ότι ο Εμπολα έχει παραλύσει την εξόρυξη, τη γεωργία και άλλες υπηρεσίες της Λιβερίας και της γειτονικής Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Στη Λιβερία έχουν σημειωθεί περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από την επιδημία (1.224) και σχεδόν οι μισές περιπτώσεις ασθενών (2.046) ενώ η κατάσταση όλο και χειροτερεύει: Τη Δευτέρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι τα περιστατικά «αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο»

Πηγή: www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου