Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Καμιά παραίτηση από το Δ.Σ. της Τρ. Κύπρου

Κανείς δεν παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου παρά τις υποδείξεις Γιωρκάτζη.

Στο μεταξύ, μετά από πολύωρη συνεδρία του αποφασίστηκε η ημερομηνία σύγκλησης γενικής συνέλευσης.

Αναλυτικότερα, μετά από πολύωρη συνεδρία και στην παρουσία του νέου μεγαλομετόχου Γουΐλμπερν Ρος ως παρατηρητή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης στις 20 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στην χθεσινή επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ζητούσε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης τάχιστα.

Τελικά η απόφαση στέλνει τη Γενική Συνέλευση σε δύο περίπου μήνες. Όσον αφορά την παρέμβαση Γιωρκάτζη και την υπόδειξή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο να παραιτηθεί, δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη, αφού κανείς δεν υπέβαλε την παραίτησή του τουλάχιστον επί του παρόντος.

Στο μεταξύ, σε σχέση με την έκκληση της κ. Γιωρκάτζη, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι τη Γενική Συνέλευση να μην λαμβάνει αποφάσεις στρατηγικής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρία, φαίνεται να επικράτησε η άποψη πως μέχρι τη Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου, οι συνεδρίες θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο πολύ σοβαρά θέματα, τα οποία δεν θα μπορούν να αναβληθούν για μεταγενέστερο στάδιο.

Αυτή τη στάση φαίνεται ότι θα τηρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο εώς ότου πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση και εκλεγεί η νέα διοικητική πυραμίδα της Τράπεζας Κύπρου.

Θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο πέραν του Αμερικανού μεγαλομετόχου της τράπεζας Γουΐλμπερν Ρος, διεκδικεί και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Απόφαση για Deutsche Bank
Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου ήταν και το θέμα της ανάθεσης στην Deutsche Bank της γενικής απομόχλευσης της τράπεζας.

Ουσιαστικά έχει ανάψει πράσινο φως για να τρέξουν οι διαδικασίες και να αναλάβει ο γερμανικός κολοσσός την εξεύρεση επενδυτών για αποδέσμευση επενδύσεων στο εξωτερικό όπως αυτή της Uniastrum.

Δυσαρέσκεια ΔΗΣΥ
Δια του προέδρου του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο ΔΗΣΥ έστρεψε τα πυρά του κατά της Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγές από τον ΔΗΣΥ φέρουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου να εννοούσε την Κεντρική όταν μιλούσε για ανεξάρτητους θεσμούς που παραγνωρίζουν την κρισιμότητα των ημερών και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες να επιτευχθεί πνεύμα συνεννόησης.

Όπως μας εξηγήθηκε, μια σειρά ενεργειών της Κεντρικής έχουν ενοχλήσει τον ΔΗΣΥ. Αφενός οι επιστολές που αποστέλλουν τα τραπεζικά ιδρύματα σε δανειολήπτες, στο ύφος που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί έως και απειλητικό και αφετέρου η χθεσινή παρέμβαση της Διοικητού της Κεντρικής στα της Τράπεζας Κύπρου με την οποία καλείται το ΔΣ να μην λαμβάνει αποφάσεις.

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου