Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ανόρθωση: Έβγαλε και τις αδυναμίες

Στα πρώτα δύο παιχνίδια ξεδίπλωσε στο χορτάρι τις αρετές της, στο τρίτο ήταν η σειρά να εμφανίσει τις αδυναμίες της. Απέναντι στον Ερμή η Ανόρθωση πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή της στο πρωτάθλημα και το τελικό 0-1 κρίνεται άκρως κολακευτικό για την ίδια δεδομένων των ευκαιριών που δημιούργησε ο αντίπαλος.

Ο Αντρέ Πάους έκανε λόγο για αρκετά λάθη, αδυναμία ανταπόκρισης στο αμυντικό πλάνο, έλλειψη σύνδεσης μεταξύ των γραμμών και επιπολαιότητες στην ανάπτυξη. Ήταν μια ακριβής καταγραφή της πραγματικότητας, δίχως όμως αναφορά στα γενεσιουργά αίτια αυτής της κατάστασης.
Ότι ο σύλλογος της Αμμοχώστου δεν έχει βάθος στο ρόστερ δεν είναι μυστικό. Στο «Δασάκι» είχε την ατυχία να στερηθεί και τους δύο παίκτες που προορίζονται για τη θέση του δεξιού μπακ, αφού στον τραυματισμό του Δημητρίου προστέθηκε η ίωση του Άντιτς, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει στο άκρο της άμυνας ο (στόπερ) Οικονόμου.

Η αλχημεία δεν βγήκε και το κακό επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι η ταχύτητα των επιθετικών του Ερμή εξέθεσε την αντίστοιχη των κεντρικών αμυντικών της «Κυρίας». Μια ομάδα χτίζεται από πίσω προς τα μπρος και αναπτύσσεται από πίσω προς τα μπρος. Όταν δεν αισθάνεσαι σιγουριά στα μετόπισθεν, δεν βγαίνεις και με σιγουριά στην επίθεση.

Και η Ανόρθωση -ένεκα τόσο του τέρματος του ντε Αζεβέδο (21’) όσο και της ευκολίας και της συχνότητας παραγωγής φάσεων από τον Ερμή- ήταν στην ανάπτυξή της ανορθόδοξη, επιπόλαιη και κατά συνέπεια αναποτελεσματική. Οι περισσότερες φάσεις που δημιούργησε ήταν προϊόν ατομικών ενεργειών.

Ο Καμίνσκι απέτρεψε με τις καίριες επεμβάσεις του μια πολύ βαρύτερη ήττα, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια υπενθύμιση προς τα έξω πως η Ανόρθωση -όσο εντυπωσιακά βελτιωμένη κι αν εμφανίζεται σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο- δεν είναι ούτε έτοιμη ούτε απόλυτα ισορροπημένη ομάδα. Ο χρόνος δουλεύει μεν υπέρ της, αλλά τέτοιες εμφανίσεις νομοτελειακά θα ξαναέρθουν ως το Φεβρουάριο, όταν ο Τεντ φαν Λέουβεν έχει εκτιμήσει πως η ομάδα θα είναι στα όρια των δυνατοτήτων της.
Κατά συνέπεια ο πήχης των προσδοκιών οφείλει να κατέβει σε ρεαλιστικά επίπεδα και να γίνει κοινή συνείδηση πως εν τη απουσία βασικών στελεχών ή κακής φόρμας των υπολοίπων τα στραβοπατήματα θα είναι στο πρόγραμμα. Σε αυτό το πρώιμο στάδιο της περιόδου η Ανόρθωση μπορεί να συνδυάσει εμφάνιση και αποτελέσματα, μόνον όταν η συντριπτική πλειονότητα του έμψυχου δυναμικού της είναι ετοιμοπόλεμο και σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Πηγή: www.sigmalive.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου