Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Το hangover οφείλεται στα γονίδια…

Κι όμως, υπάρχει ένα (ακόμα) πράγμα για το οποίο μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους γονείς του: το hangover. Επιστήμονες από την Αυστραλία συμπέραναν, έπειτα από σχετική μελέτη, ότι οι άσχημες συνέπειες από το αλκοόλ είναι και θέμα γενετικής.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές έθεσαν κάτω από το «μικροσκόπιο» δίδυμους και όπως διαπίστωσαν το γονίδιο μπορεί να προκαθορίζει γιατί ένα άτομο βιώνει ένα βάναυσο hangover, ενώ ένα άλλο, πίνοντας το ίδιο ποσό αλκοόλ, ξυπνάει και αισθάνεται απολύτως καλά.

Οι ερευνητές αναζήτησαν, γράφει ο Independent, το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη γενετική σύνθεση και τον αριθμό των hangover που αντιμετώπισαν οι συμμετέχοντες κατά τον παρελθόν έτος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γενετικοί παράγοντες αντιπροσώπευαν το 45% της διαφοράς στον αριθμό των hangover στις γυναίκες και το 40% στους άνδρες.

Με απλά λόγια, η γενετική αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του λόγου που ξυπνάτε με ένα αίσθημα αδιαθεσίας. Οι άλλοι λόγοι οφείλονται σε παράγοντες που δεν σχετίζονται με το DNA όπως για παράδειγμα το πόσο γρήγορα πίνετε ένα αλκοολούχο ποτό ή αν πίνετε με άδειο στομάχι.

Πηγή: www.perierga.gr

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου