Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Τα δίνουν όσο όσο οι κύπριοι τα ακίνητά τους

Ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία θα πουλούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την περιουσία για να μπορέσουν να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους που προβλέπει το υπό εκπόνηση νομοσχέδιο. Χιλιάδες μεσίτες που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, τα οποία δεν καλλιεργούνται, τα πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω της αντικειμενικής αξίας.
Το ίδιο γίνεται και με ιδιοκτήτες σιτιών στις επαρχίες, που δεν κατοικούνται, αλλά και ιδιοκτήτες που ζουν στο εξωτερικό προσπαθούν να απεμπλακούν από τους φόρους του κράτους.

Πάντως ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης, εκτιμά ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε μαζικές εκποιήσεις ακινήτων «Ή όλοι θα ξεπεράσουμε την κρίση ή όλοι θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε αυτήν», υποδεικνύει σε γραπτό του υπόμνημα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παντελής Λεπτός και προβλέπει πως οι πτώσεις των τιμών θα οδηγήσουν σε νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI), δήλωσε ενώπιον της συνεδρίας των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών πως το υψηλό κόστος δανεισμού καθιστά την αποπληρωμή δύσκολη υπόθεση.

newsit.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου