Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έλεγχοι «αεροδρομίου» στο υπουργείο Άμυνας

Αυστηρότερα μέτρα για είσοδο των επισκεπτών και του προσωπικού έχουν αποφασιστεί για το υπουργείο Άμυνας. 

Η επαύξηση των μέτρων κρίθηκε αναγκαία ειδικά μετά την κλοπή σκληρού δίσκου από γραφείο του υπουργείου, τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», έχει επιδιορθωθεί αψίδα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων που βρισκόταν παλαιότερα στο υπουργείο και λόγω βλάβης είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Με την επιδιόρθωση της αψίδας θα εγκατασταθεί κανονικά στην είσοδο του υπουργείου.

Δεύτερο μέτρο για ενίσχυση της ασφάλειας είναι ο σωματικός έλεγχος σε όσους ανιχνεύεται οτιδήποτε μετά τη διέλευσή τους από την αψίδα. Στους άντρες ο έλεγχος θα γίνεται από τους στρατονόμους που υπηρετούν στο υπουργείο, ενώ έχουν γίνει οι αναγκαίες διευθετήσεις για μετάθεση γυναίκας στρατονόμου η οποία θα έχει την ευθύνη του σωματικού ελέγχου στις γυναίκες. Τα δύο αυτά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ένα τρίτο μέτρο το οποίο τέθηκε ήδη σε εφαρμογή είναι η υπηρεσία από τους αξιωματικούς που υπηρετούν στο υπουργείο. Ειδικότερα, έχει αποφασιστεί όπως τα στελέχη που υπηρετούν στο υπουργείο εκτελούν υπηρεσίες μέχρι συγκεκριμένη ώρα το βράδυ καθ΄όλη τη διάρκεια της βδομάδας, όπου μεταξύ άλλων τα καθήκοντά τους σχετίζονται και με την ασφάλεια του κτηρίου.

Τα θέματα ασφάλειας του υπουργείου Άμυνας εκτιμάται ότι θα λυθούν εξ ολοκλήρου με τη μελλοντική μετεγκατάσταση σε άλλο κτήριο. Στόχος του υπουργείου είναι η μετακίνηση σε άλλο μεγαλύτερο κτήριο στο οποίο θα μπορούν να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες, εξοικονομώντας παράλληλα και σημαντικά ποσά που δαπανούνται για ενοικίαση τριών διαφορετικών κτηρίων.

- Source :  http://www.philenews.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου