Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Διαβεβαιώσεις Προέδρου για πρώτη κατοικία

Διαβεβαιώσεις ότι η πρώτη κατοικία διασφαλίζεται με σωρεία μέτρων που έχουν ληφθεί έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την ομιλία του στο προεδρικό, στα πλαίσια της ανάλυσης του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, το οποίο ψήφισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξήγησε ότι με τη νέα νομοθεσία, λαμβάνονται υπόψη τόσο τα δικαιώματα των δανειοληπτών, όσο και τα συμφέροντα των τραπεζών.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι από αύριο, ο υπουργός Οικονομικών ξεκινά εντατικό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις με στόχο να εξηγήσει τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας, και να απαντήσει στις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον υπέρμετρα υψηλό ιδιωτικό δανεισμό που υπάρχει σήμερα στην Κύπρο. Αυτή τη στιγμή οι οφειλές προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 60 δις ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε 300% του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για τα οποία και πάλι η Κύπρος βρίσκεται στην κορυφή σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν γίνεται να υπάρχει ακόμα και σήμερα μια τέτοια νομοθεσία που να ενθαρρύνει την μη αποπληρωμή των δανείων και ορισμένοι να πιστεύουν ότι τα δανεικά μπορούν να γίνουν και αγύριστα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παρά τα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, δεν έχουμε ξεπεράσει όλα μας τα προβλήματα. Απομένει ακόμα δρόμος να διανύσουμε και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η συνέχιση της προσπάθειας με την ίδια σοβαρότητα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση, αποτελεί η ανάπτυξη και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους. Αυτό, σημείωσε, εν μέρει επιτεύχθηκε με την επιτυχή έξοδο μας στις αγορές.

Αναλύοντας τη σημερινή κατάσταση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο Συνεργατισμό, ο οποίος, όπως ανέφερε, στηρίχθηκε από το κράτος και πλέον είναι απόλυτα διασφαλισμένος. Η Ελληνική πλήρως και έγκαιρα έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ και η Τράπεζα Κύπρου κατάφερε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις ύψους €1 δις.

Source : http://www.sigmalive.com
LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου