Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Την παρενοχλούσαν σεξουαλικά, την έδερναν και τώρα αντί για δικαίωση την έχωσαν στις Κεντρικές Φυλακές!

Υπόθεση εκμετάλλευσης, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης οικιακής βοηθού καταγγέλλει η ΚΙΣΑ, η οποία ζητά την ανεξάρτητη διερεύνηση της διαχείρισης της υπόθεσης από τις διωκτικές Αρχές και την ενδεχόμενη διάπραξη πλημμελημάτων ή/και αδικημάτων από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΚΙΣΑ κάνει λόγω για πληροφορίες που έλαβε από σύζυγο βουλευτή ότι η οικιακή βοηθός "εργαζόταν χωρίς να της καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί της, υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της και κακοποιήθηκε από την κόρη του".

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα εργαζόταν με κανονική άδεια μετανάστευσης σε Κύπριο εργοδότη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια "άλλαξε, με την άδεια των Αρχών, γύρω στις 10 οικιακές εργάτριες, οι οποίες έφευγαν λόγω της συνεχόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης που τους ασκούσε," υποστηρίζει η ΚΙΣΑ.

Αυτή τη στιγμή, η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως αναφέρει η ΚΙΣΑ, βρίσκεται στις Κεντρικές Φυλακές γιατί αρνήθηκε να αναχωρήσει από την Κύπρο και εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη και δεν είχε 1.000 Ευρώ να καταβάλει ως εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

"Η ΚΙΣΑ ζητά την ανεξάρτητη διερεύνηση της διαχείρισης της υπόθεσης από τις διωκτικές Αρχές και την ενδεχόμενη διάπραξη πλημμελημάτων ή/και αδικημάτων από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων της κόρης του εργοδότη και του γαμπρού του που εργάζεται στην Εισαγγελία της Αστυνομίας. Επιπλέον, η ΚΙΣΑ καλεί το Γενικό Εισαγγελέα να αναστείλει την ποινική δίωξη της κας R.V. και την Αν. Διευθύντρια του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (ΤΑΠΜ) να αποσύρει άμεσα τα διατάγματα κράτησης και απέλασής της όπως και να ανανεώσει την άδεια εργοδότησης της μετανάστριας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Source : http://www.tothemaonline.com

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου