Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Εβίβα ΑΕΛάρα!!! Πήγαν περίπατο τα πολλά μηδενικά

Τα πολλά μηδενικά στον προϋπολογισμό της Ζενίτ πήγαν... περίπατο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». 

Η ΑΕΛ όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την μεγάλη αντίπαλο της αλλά με γκολ του Γκικίεβιτς στο 64΄ πήρε τη νίκη με 1-0 και πάει στη Ρωσία για να ολοκληρώσει την έκπληξη. Η έμπνευση του Πέτεφ και ο ρόλος του Μπεμπέ. Με δέκα παίκτες για μισή ώρα η Ζενίτ από κόκκινη κάρτα του Βέτσελ.

Α΄ Μέρος

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ είχε απέναντι της τους αστέρες της Ζενίτ είδε στα μάτια την αντίπαλο της και πέραν από 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις, κατόρθωσε να περιορίσει την δραστηριότητα των Ρώσων.

Το παιχνίδι άρχισε με την Ζενίτ να έχει την πρώτη καλή στιγμή με ένα σουτ του Ντάνι στο 5΄ να περνάει έξω. Η ομάδα του Πέτεφ είχε ένα γέμισμα του Ζεζίνιο στο 9΄ αλλά ο Λόντιγκιν μάζεψε εύκολα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 14ο λεπτό με το πλασέ του Βίτσελ να κοντράρει τον Σιέλη και να περνάει έξω.

Στο 18ο λεπτό ο μεγάλος αστέρας της Ζενίτ, Χουλκ, πήρε την μπάλα και με ατομική ενέργεια ανάγκασε τον Φεγκρούς σε δύσκολη απόκρουση. Η ΑΕΛ είχε να αντιμετωπίσει την γρήγορα ανάπτυξη της Ζενίτ και μέχρι την σύμπληρωση μισής ώρας αγώνα πέρασε άλλη μια δύσκολη κατάσταση, όταν στο 24΄ το πλασέ του Ντάνι σταμάτησε στο δοκάρι.

Ακολούθησε διακοπή στο παιχνίδι με τον Φεγκρούς να είναι στο έδαφος και οι «γαλαζοκίτρινοι» παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι στην συνέχεια. Στο 34΄ ο Σαρντιντέρο έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε μπάλα. Ο δραστήριος Ζεζίνιο δέχθηκε κίτρνη κάρτα στο 38΄ του αγώνα, ενώ από πλευράς Ζενίτ αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα οι Φαϊζούλιν και Κρισίτο.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Β΄ Μέρος

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε ακόμη περισσότερο με τους Ρώσους να δείχνουν αποφασισμένοι να σκοράρουν και την ΑΕΛ να έχει την αυτοπεποίθηση μετά το ισόπαλο 0-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ζενίτ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντάνι στο 51ο λεπτό του αγώνα αλλά ο Φεγκρούς του είπε και πάλι «όχι». Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες τρεις καλές στιγμές με τους Ντάνι και Βίτσελ ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Φεγκρούς που είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του.

Εκεί που οι Ρώσοι είχαν πάρει τα πάνω τους για τα καλά, ο Πέτεφ έριξε στο παιχνίδι τον Μπεμπέ με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο κοντός «ντύθηκε» δημιουργός και ο Γκικίεβιτς «εκτελεστής». Μετά από σέντρα στη περιοχή των Ρώσων, ο Γκικίεβιτς βγήκε νικητής στον αέρα και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ μέσω έντονων πανηγυρισμών.



Τα θετικά για την ΑΕΛ είχαν και συνέχεια, αφού στο 66ο λεπτό ο Βίτσελ δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για κτύπημα εκτός φάσης στον Ντανιελζίνιο. Εντυπωσιακή η εμφάνιση της ΑΕΛ που ανατρέπει κάθε προγνωστικό και διατηρεί πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι. Φανταστική και η ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπως ήταν λογικό η Ζενίτ έβαλε πίεση για την ισοφάριση. Οι προσπάθειες ωστόσο των Χουλκ και Γκαράι δεν είχαν αποτέλεσμα για τους Ρώσους, μιας και ο Φεγκρούς βρισκόταν σε ετοιμότητα. Σημαντική ήταν η συμβολή του Μπεμπέ που έδωσε φρεσκάδα στην ΑΕΛ με την είσοδο του στο παιχνίδι.

Η ΑΕΛ κράτησε στην πίεση, έδειξε χαρακτήρα και στο φινάλε πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, την οποία πίστεψαν και έκαναν πραγματικότητα.



ΑΕΛ: Φεγκρούς, Καντού, Σιέλης, Καρλίτος, Εντμάρ, Νικολαόυ, Ντιαλό, Ζεζίνιο (60'Μπεμπέ), Σαρντινέρο (67'Ταγκπατζούμι), Ντανιελζίνιο (77'Ελευθερίου), Γκικίεβιτς.

ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Ανιουκόφ (73'Σμολίνκοφ), Κρισίτο, Νέτο, Γκαράι, Φαϊζουλίν, Βίτσελ, Τίμοστσουκ, Χουλκ, Κερζάκοφ (60'Ροντόν), Ντάνι.

Source : http://www.tothemaonline.com
LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου