Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Σ. Φυττής: Ανεργία και κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζει η Κύπρος

Η Κύπρος, ως αποτέλεσμα της εξυγίανσης με ίδια μέσα και των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που της επιβλήθηκαν από το Εurogroup, αντιμετωπίζει ψηλά ποσοστά ανεργίας, ενώ πέραν του 27% των Κυπρίων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, είπε ο Βουλευτής Σοφοκλής Φυττής στο πλαίσιο των εργασιών της 23ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη στο Μπακού του Αζερμπαϊζάν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε παρέμβαση του σε συζήτηση στην ολομέλεια με θέμα την «Άνοδο του εξτρεμισμού, του ριζοσπαστισμού και της ξενοφοβίας: Προκλήσεις για την περιοχή του ΟΑΣΕ», ο κ. Φυττής επισήμανε εξάλλου ότι σημειώνεται άνοδος ακροδεξιών κομμάτων και κλιμάκωση της βίας κατά των μεταναστών σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αυξανόμενες τάσεις εθνικισμού και ξενοφοβίας έχουν αποτυπωθεί στις Ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου.

Ο κ. Φυττής υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη για μια πιο αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική, με γνώμονα την κοινή ανάληψη ευθύνης και περισσότερη αλληλεγγύη προς τις χώρες που δέχονται μεγαλύτερες μεταναστευτικές πιέσεις.
Πρώτιστη προτεραιότητα, είπε ο Κύπριος Βουλευτής, πρέπει να είναι η αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης, με πλήρη σεβασμό ταυτόχρονα στα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών. Χρειάζονται, υπέδειξε, περαιτέρω προσπάθειες όσον αφορά στη συνεργασία με χώρες προέλευσης και διέλευσης μεταναστών, στη σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής, στον συνοριακό έλεγχο και στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

Σημειώνοντας την υπογραφή Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ- Τουρκίας ως θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ο Κύπριος βουλευτής κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, περιλαμβανομένης της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας και της Συμφωνίας Επανεισδοχής και σε σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία, ως οι υποδείξεις διαδοχικών Ευρωπαϊκών Συμβουλίων.

Ο κ. Φυττής υπογράμμισε εξάλλου την ανάγκη επικράτησης χρηστής διακυβέρνησης στις εθνικές πολιτικές ένταξης των μεταναστών, κατά του ρατσισμού, των διακρίσεων και του αποκλεισμού.

Η χρηστή διακυβέρνηση, υπέδειξε, πρέπει να αντανακλάται στην άσκηση από τα κράτη του νόμιμου δικαιώματός τους να προστατεύουν τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας από τυχόν καταχραστές, κατά τρόπο όμως που να διασφαλίζεται ότι οι μετανάστες, στους οποίους συχνά καταλογίζονται η αυξανόμενη έλλειψη θέσεων εργασίας και η ανεργία, δεν θα γίνονται θύματα λαϊκισμού και της αδιάκριτης στόχευσης των κοινωνικών ωφελημάτων τους.

Οι εργασίες της 23ης Ετήσιας Συνόδου ολοκληρώθηκαν με τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αξιωματούχων της ΚΣ ΟΑΣΕ. Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο εκ των Αντιπροέδρων της Συνέλευσης, Φινλανδός Βουλευτής Ilkka Kanerva.

Source : www.kathimerini.com.cy

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου