Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ξεκινά η προσπάθεια να πεισθούν τα κόμματα - Επαφές ΥΠΟΙΚ για τις εκποιήσεις

Με στόχο να πεισθούν τα κόμματα για το αναγκαίο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις περιουσιών από τη βουλή, αρχίζει διαβουλεύσεις ο Χ.Γεωργιάδης

Εντατικές διαβουλεύσεις με τα κόμματα αρχίζει ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, με στόχο το νομοσχέδιο των εκποιήσεων να ψηφισθεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος Αυγούστου

Το νομοσχέδιο των εκποιήσεων εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό.

Βασικό χαρακτηριστικό των αποφάσεων πολιτικής που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες, είναι η διάκριση στη βάση αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων, σε ότι αφορά τις εκποιήσεις.
 
Αυτό δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι δημιουργούνται νέοι θεσμοί για διαμεσολάβηση και αναδιάρθρωση δανειών.

Με το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία των εκποιήσεων, σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ, ο πολίτης έχει περιθώριο περίπου τεσσάρων μηνών, για να πάρει μέτρα. Εάν προσφύγει στη δικαιοσύνη και φτάσει η ώρα του πλειστηριασμού, σημείωσε, το ακίνητο σε πρώτη φάση δεν θα μπορεί να πουληθεί κάτω από το 80% της αξίας του. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής δεν θα γνωρίσει το σημείο εκκίνησης, την εκτιμημένη αξία ή την τιμή επιφύλαξης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τη Βουλή και τα κόμματα πρόνοιες του νομοσχεδίου.

Με το θεσμό της αφερεγγυότητας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, το σχέδιο αναδιάρθρωσης δανείων δεν θα καταρτίζεται πλέον από την τράπεζα, αλλά από τον σύμβουλο αφερεγγυότητας, με τρόπο που να προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι πρόκειται για ολόκληρο μηχανισμό και μια πολύ ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση με διάφορα στάδια, που θα προσφέρει ευκαιρία στους δικαιούχους, με μικρή δημόσια δαπάνη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους.

kathimerini.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου