Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μέχρι το Μαρόκο η Κυπριακή "πελλάρα" - «Βουβαμάρα» από Ιντερπόλ για τους 5 Κύπριους που δικάζονται σήμερα

- Ενώπιον Μαροκινού δικαστηρίου οι 5 συλληφθέντες σήμερα
- Σεσημασμένος ο Αγγλοκύπριος "συνοδός" των 4 Κύπριων, ένας εκ των οποίων έχει ελληνική υπηκοότητα
- Συνελήφθησαν στην πόλη Φες για κατοχή 15 κιλών χασίς
- Πρόβλημα στην επικοινωνία με τις Μαροκινές Αρχές και σιγή ιχθύος από την Ιντερπόλ
- Ιδιαίτερα βαριές οι ποινές που προβλέπουν μέχρι και την καταδίκη σε θάνατο

Προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και με δεδομένο ότι η Κύπρος δεν διαθέτει διπλωματική αποστολή στο Μαρόκο, έχουν 'επιστρατευτεί' να συνδράμουν τις προσπάθειες για διερεύνηση του περιστατικού εκ μέρους της Πολιτείας τόσο η Ελληνική Πρεσβεία, όσο και η Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή των προξενικών υποθέσεων του ΥΠΕΞ, Πέτρο Κέστορος, έχει επιβεβαιωθεί η σύλληψη των 5 ατόμων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει προσληφθεί Μαροκινός δικηγόρος για την εκπροσώπηση των πέντε, παρά το γεγονός ότι η επικοινωνία με τις Μαροκινές Αρχές παρουσιάζει δυσκολίες, λόγω και της ισλαμικής εορτής του Έιντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον 'ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ' ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι έχει αποσταλεί αίτημα συνδρομής και στην Ιντερπόλ προκειμένου να ριφθεί περισσότερο φως στην υπόθεση, αλλά παρόλο που επιβεβαιώνεται ότι έχει παραληφθεί το αίτημα, εντούτοις δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση ή αντίδραση εκ μέρους Ιντερπόλ.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Σε φυλακές του Μαρόκο βρίσκονται από την προηγούμενη Πέμπτη οι πέντε συλληφθέντες οι οποίοι και σήμερα προσάγονται ενώπιον της δικαισύνης.

Οι ποινές στο Μαρόκο για άτομα που συλλαμβάνονται να κατέχουν ή να διακινούν ναρκωτικά είναι εξαιρετικά αυστηρές, καθώς φτάνουν στην ισόβια φυλάκιση ή ακόμα και στην επιβολή θανατικής καταδίκης.

Οι 4 πλην του σεσημασμένου Αγγλοκύπριου είχαν αναχωρήσει αρχικά από Κύπρο με κατεύθυνση το Λονδίνο, απ' όπου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και πλέον συνοδευόμενοι από τον Αγγλοκύπριο, κατέληξαν στο Μαρόκο, όπου και κατόπιν συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο του Φες, ημέρα που θα επέστρεφαν πίσω στην Αγγλία.

Πηγή: newsit.com.cy

LIKE US ON FACEBOOK ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου