Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στέλνουν Φυσικό Αέριο από το Λεβιάθαν στην Αίγυπτο

Αρνητική εξέλιξη στις επιδιώξεις της Λευκωσίας να καταστεί η Κύπρος ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μέσω της δημιουργίας τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό αποτελεί η ανακοίνωση στο Τελ Αβίβ ότι οι εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Ισραήλ σε Ταμάρ και Λεβιάβαν ήλθαν σε προκαταρκτική συμφωνία με τους ιδιοκτήτες τερματικού υγροποίησης στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τους Financial Times οι εταιρείες Delek Avner και Noble ανακοίνωσαν στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και στην αρχή Ισραηλινών χρεογράφων χθες Κυριακή ότι ήλθαν σε προκαταρκτική συμφωνία με την Βρετανική εταιρεία BG στην Αίγυπτο για την τροφοδοσία του τερματικού υγροποίησης Φυσικού Αερίου στο Idku της Αιγύπτου από το Λεβιάθαν.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η συμφωνία η οποία δεν είναι δεσμευτικού χαρακτήρα έχει διάρκεια 15 χρόνων και η αξία της ανέρχεται στα 30 δις δολάρια.

Η συμφωνία όπως αναφέρεται θα οδηγήσει το Ισραήλ στην άμεση άντληση φυσικού αερίου από το οικόπεδο Λεβιάθαν έξω από την Χάϊφα, στο βόρειο Ισραήλ, προς το εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου της BG στο Idku της Αιγυπτου, που έχει επηρεαστεί πρόσφατα από τις μεγάλες ελλείψεις αερίου στην αιγυπτιακή αγορά.

Οι τρείς εταιρείες που διαχειρίζονται τα Ισραηλινά κοιτάσματα στην δήλωσή του ανέφεραν επίσης ότι η προκαταρκτική συμφωνία προνοεί την τροφοδοσία του τερματικού υγροποίησης της Βρετανικής BG με 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, για τα επόμενα 15 χρόνια.

Από πλευράς των Βρετανών της BG υποστηρίζεται ότι η επιστολή σηματοδοτεί ένα πρώτο βήμα προς την τροφοδότηση του Αιγυπτιακού της εργοστασίου που έχει πέσει σε αχρησία με φυσικό αέριο, αλλά τόνισαν επίσης ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη.

«Εξετάζουμε αριθμό επιλογών για αύξηση της τροφοδότησης φυσικού αερίου στην μονάδα LNG της Αιγύπτου, και είναι μία επιλογή που βρίσκεται αυτή την στιγμή υπό προβληματισμό», δήλωσε η εταιρεία.

Source : http://www.kathimerini.com.cy/

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου