Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Παράδοξη θαυματουργή θεραπεία -Φάρμακο για την αρθρίτιδα «φύτρωσε» μαλλιά στο κεφάλι φαλακρού [εικόνες]

Παράδοξη θαυματουργή θεραπεία -Φάρμακο για την αρθρίτιδα «φύτρωσε» μαλλιά στο κεΦάρμακο κατά της αρθρίτιδας έκανε το «θαύμα» του και επανέφερε την τριχοφυΐα σε ασθενή με καθολική αλωπεκία.
Την ασυνήθιστη αγωγή με το φάρμακο tofacitinib citrate για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, δοκίμασαν γιατροί του πανεπιστημίου του Γέιλ.

Ύστερα από θεραπεία 8 μηνών αναγεννήθηκαν τα μαλλιά 25χρονου ασθενούς που έπασχε από καθολική αλωπεκία και είχε χάσει τα μαλλιά και τις τρίχες σε όλο του σώμα, χωρίς να υπάρξουν παρενέργειες από την αγωγή.

Ο νεαρός απέκτησε ξανά κανονικά μαλλιά στο κεφάλι του- που τα είχε χάσει τα τελευταία 7 χρόνια- έβγαλε ξανά φρύδια και βλεφαρίδες στο πρόσωπο, καθώς και τρίχες σε άλλα μέρη του σώματός του.

Το κεφάλι του ασθενούς πριν από την έναρξη της θεραπείας:



Στο δεύτερο μήνα της αγωγής:



Ύστερα από 5 μήνες:



Στους 8 μήνες, όταν ολοκληρώθηκε η θεραπεία:



Το φάρμακο δοκιμάστηκε αρχικά στο εργαστήριο σε ποντίκια που αντιμετώπιζαν μια λιγότερο ακραία μορφή αλωπεκίας. Η περίπτωση του 25χρονου είναι το πρώτο επιτυχές περιστατικό σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η δράση του φαρμάκου σταματά την «επίθεση» του ανοσοποιητικού συστήματος στους θύλακες, που προκαλεί απώλεια μαλλιών.

Πηγή: iefimerida.gr

----> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <-----

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου