Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

S.O.S εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται ραντεβού ασθενών μέχρι… νεωτέρας.

Χωλαίνει η λειτουργία της καρδιολογικής- παθολογικής κλινικής καθώς και της γυναικολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, αφού οι γιατροί είναι προς εξαφάνιση, σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών στο SigmaLive, των οποίων η υπομονή τους έφτασε στα όρια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το γυναικολογικό τμήμα έμεινε με ένα γιατρό που ενισχύεται για τις βάρδιες από γιατρούς άλλων δημόσιων νοσηλευτηρίων, εκ περιτροπής.

Όταν παραστεί άμεση ανάγκη, αν υπάρχει φυσιολογικός τοκετός αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου οι μαίες, αλλά αυτό σύμφωνα με τις καταγγελίες δεν είναι αρκετό όταν υπάρξει άμεση ανάγκη σε περίπτωση επιπλοκής.

Όπως μας ενημέρωσαν, από τον Φεβρουάριο ένας γυναικολόγος είναι με άδεια ασθενείας και συνέχισε να εκτελεί τα χρέη του δεύτερος γιατρός, ο οποίος εξουθενώθηκε από τις συνεχείς βάρδιες για ολόκληρα 24ωρα ημερών και σήμερα είναι κλινήρης.

Απέμεινε ένας γυναικολόγος ο οποίος ενισχύεται από εκ περιτροπής γιατρούς από άλλα δημόσια νοσηλευτήρια και έχει να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Ακυρώνουμε τα ραντεβού των καρδιοπαθών
Το Καρδιολογικό - παθολογικό τμήμα με τους ασθενείς που πληρούν όλες τις κλίνες, είναι στα χέρια τεσσάρων μόνο γιατρών.

Εδώ και δύο μήνες αποχώρησε ένας γιατρός με υποτροφία για έξι μήνες από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και αναπληρώθηκε από άλλον γιατρό ο οποίος μάλιστα πρόσφατα, μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Λάρνακας για να αντικαταστήσει άλλον γιατρό. Σήμερα ο εν λόγω γιατρός εκτελεί τα χρέη του τρεις φορές τη βδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και δύο φορές στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Οι 18 κλίνες στον καρδιολογικό- παθολογικό θάλαμο είναι πλήρης όπως και οι κλίνες στην μονάδα εντατική θεραπείας, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι γιατροί για να βοηθούν στο έργο των γιατρών.

«Εδώ και δύο μήνες τηλεφωνούμε στους ασθενείς να μην έρχονται στα ραντεβού τους γιατί δεν υπάρχει γιατρός να τους εξετάσει… μέχρι νεωτέρας», ανέφερε γιατρός χαρακτηριστικά στο SigmaLive.

Στα όρια τους οι γιατροί
Τόσο οι γιατροί όσο και οι νοσηλευτές πνέουν τα μένεα και απευθύνουν έκκληση στο Υπουργείο όπως επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα ελλείψεις ειδικοτήτων καθώς όπως προειδοποιούν, κινδυνεύουν ζωές ανά πάσα στιγμή.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτούργησε στις 23/01/2006. Πρόσφατα μάλιστα τα σοβαρά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου απασχόλησαν συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, μέλη της οποίας, τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του το συντομότερο δυνατόν, καθώς το υφιστάμενο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό λειτουργεί στα όρια της εξουθένωσης, με σοβαρό ενδεχόμενο ιατρικού λάθους.

To σοβαρίο κίνδυνο για κλείσιμο κλινικών στα δημόσια νοσηλευτήρια παραδέχθηκε και ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" στο Sigma, επισημαίνοντας ότι καταβάλλονται πολλές προσπάθειες για να εξυπηρετουνται οι ασθενείς και να είναι λειτουργικά τα δημοσία νοσηλευτήρια.

- Source : http://www.sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου