Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - H NEA ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Έντονα είναι σήμερα τα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές. 

Το Τμήμα Μετεωρολογίας προειδοποιεί ότι το επίπεδο επικινδυνότητας θα αγγίξει το κίτρινο, με την ένταση της βροχής να φθάνει στα 55 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τη λειτουργό της μετεωρολογίας Στάλω Παπαχριστοδούλου σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο διευκρίνισε ότι το κίτρινο είναι το πιό ήπιο χαρακτηριστικό επικινδυνότητας, και ακολουθούντο πορτοκαλί και το κόκκινο. Είπε επίσης ότι η προειδοποίηση γίνεται ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική, η πολιτική άμυνα και άλλοι, να πάρουν τα ενδεδειγμένα μέτρα για αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρών. Όπως είπε η κυρία Παπαχριστοδούλου, σήμερα οι βροχές θα είναι συνεχείς. 
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η βροχόπτωση κατά τόπους πιθανόν να είναι έντονη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν, σταδιακά μετά το μεσημέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να ενισχύονται σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. 

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και νότια παράλια, στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο αυξημένες νεφώσεις που θα εμφανίζονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο.

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου