Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ηγεσία ΔΗΚΟ: Φταίνε όλοι για το αποτέλεσμα πλην των ιδίων

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ προχώρησε σε ανάλυση και αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. 

 Κατά την αποτίμηση της ηγεσίας, για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΔΗΚΟ, φταίνε στελέχη τα οποία δε βοήθησαν στο βαθμό που η ηγεσία του κόμματος έκρινε πως έπρεπε να βοηθήσει, η πολεμική που άσκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κόμμα, ακόμα, και το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο δεν είχε γεωγραφική ισοκατανομή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε, το ΔΗΚΟ, χαρακτηρίζει ως ηχηρό μήνυμα για το πολιτικό σύστημα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πλειοψηφία απέχει από την εκλογική διαδικασία.

Το ΔΗΚΟ θεωρεί πως τα βασικά αίτια της αποχής είναι:1. Η απογοήτευση λόγω της οικονομικής κρίσης και της χαμηλής ποιότητας ζωής
2. Η οργή για την ατιμωρησία των αίτιων της κρίσης
3. Η διαπλοκή κάποιων κομμάτων και τα οικονομικά συμφέροντα
4. Η αρνητική εικόνα των Κυπρίων για την Ε.Ε μετά και από την απόφαση του Eurogroup


Το ΔΗΚΟ, βάσει της ανακοίνωσής του, αποφάσισε να ζητήσει τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα τη σχέση των πολιτών με την πολιτική και τους θεσμούς για να γίνουν αντιληπτοί από τους πολιτικούς θεσμούς οι λόγοι της αποχής. Μάλιστα, το ίδιο το ΔΗΚΟ, σημείωσε την αποφασιστικότητά του να διεκδικήσει περισσότερα για την Κύπρο και τους πολίτες.

Σε ότι αφορά το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό του ΔΗΚΟ, το Εκτελεστικό Γραφείο αναφέρει πως αν και δεν είναι ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα, υπό τις περιστάσεις, είναι ένα λογικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, υποστηρίζει, πως ο λόγος του χαμηλού ποσοστόύ, είναι η μεγάλη αποχή σε συνδυασμό με την εμφάνιση νέων κομμάτων και σχηματισμών, που δημιούργησαν αναπόφευκτα διαφορετικά δεδομένα.

Τέλος, το ΔΗΚΟ μέσω της ανακοίνωσής του εξηγεί πως όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, είχαν σημαντική απώλεια σε απόλυτο αριθμό ψήφων. «Είναι σαφές» σημειώνει, « ότι σε ένα συνολικό περιβάλλον μείωσης ψήφων και ποσοστών για όλα τα παραδοσιακά κόμματα, το Δημοκρατικό Κόμμα είχε, συγκριτικά, μικρότερες απώλειες».

Ευθύνες και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα χαμηλά ποσοστά του ΔΗΚΟ
Ειδικά για το ΔΗΚΟ, οι λόγοι που παρατίθενται από το Εκτελεστικό Γραφείο ως τα κύρια αίτια του αποτελέσματος είναι:
1. Η καθυστερημένη είσοδος στην προεκλογική διαδικασία λόγω εσωκομματικών εκλογών
2. Απουσία γεωγραφικής ισοκατανομής του ψηφοδελτίου
3. Οι δημοσκοπήσεις οι οποίες επιβεβαίωναν την μία έδρα στο ΔΗΚΟ με αποτέλεσμα να μην προκαλεί κίνητρο για κάποιους ψηφοφόρους να κατέλθουν στις κάλπες
4. Η μηδενική ανταπόκριση στελεχών στην προεκλογική προσπάθεια
5. Πολεμική Αναστασιάδη εναντίον του ΔΗΚΟ

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου