Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Επίσημα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές

Υποβάλλονται σήμερα επίσημα οι υποψηφιότητες για τις προσεχείς Ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του του Γραφείου Εφόρου Εκλογών η διαδικασία υποβολήςυποψηφιοτήτων αρχίζει στις 09.00 και τελειώνει στις 12.00, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στη Λευκωσία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα είτε σε συνδυασμό κόμματος/συνασπισμού κομμάτων/ανεξαρτήτων, είτε μεμονωμένα, ως ανεξάρτητοι.

Ο αριθμός των υποψηφίων κάθε συνδυασμού δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των έξι, που ισοδυναμεί με τον αριθμό των εδρών που αναλογούν στην Κύπρο. Οι συνδυασμοί πρέπει να αποτελούνται από δύο τουλάχιστον υποψήφιους. Κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να υπογράφεται από τέσσερεις εκλογείς, εκ των οποίων οι δύο είναι οι προτείνοντες και οι άλλοι δύο οι υποστηρίζοντες.

Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν όσοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ή άλλων κρατών μελών της ΕΕ που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, έχουν συμπληρώσει ή μέχρι την ημέρα των εκλογών συμπληρώνουν το 21ο έτος της ηλικίας τους, δεν έχουν καταδικαστεί για αδίκημα ατιμωτικό ή ηθικής αισχρότητας ή δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγεσθαι κατόπιν απόφασης δικαστηρίου λόγω οποιουδήποτε εκλογικού αδικήματος, και δεν πάσχουν από διανοητική νόσο, η οποία τους καθιστά ανίκανους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Source : www.kathimerini.com.cy


----> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--- 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου