Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές το ΔΗΣΥ με ποσοστό 34,4%

Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, φαίνεται να αναδεικνύεται ο ΔΗΣΥ, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση την οποία παρουσίασε χθες βράδυ το ΡΙΚ.

Με βάση τη δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ φέρεται να λαμβάνει το υψηλότερο ποσοστό (34,4%), με το ΑΚΕΛ να συγκεντρώνει το 21,5%, το ΔΗΚΟ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11,1%, η ΕΔΕΚ με 7,7%, ακολουθούν η Συμμαχία Πολιτών με 6,5%, το Μήνυμα Ελπίδας με 5,4%, το ΕΛΑΜ με 1,5 % και άλλοι υποψήφιοι με 2,9%.

Το 55% ανέφερε ότι ενδιαφέρεται λίγο ή καθόλου για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ενώ το 45% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται πολύ ή αρκετά. Παρ΄'όλα αυτά, το 53%, δήλωσε ότι σίγουρα θα ψηφίσει, το 19% πως μάλλον θα ψηφίσει, ενώ το 26% σίγουρα ή μάλλον όχι.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ΔΗΣΥ, θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών, ενώ μόλις το 7% εκτιμά ότι θα είναι το ΑΚΕΛ. Το 22% ανέφερε ότι δεν γνωρίζει.

Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων επηρεάζει την πρόθεση ψήφου 28% των ερωτηθέντων, η τιμωρία των υπευθύνων της οικονομικής κρίσης 24%, και το Κυπριακό 23%. Εξάλλου ποσοστό 33% ανέφερε ότι θα ψηφίσει τους υποψηφίους του κόμματός του, 31% τους πιο κατάλληλους, ενώ ποσοστό 23% θα ψηφίσει ανάλογα με τις θέσεις των υποψηφίων.

Ποσοστό 45% δηλώνει ότι είναι απογοητευμένο από το κόμμα του και ότι δεν θα ψηφίσει τους υποψηφίους του. Η συσπείρωση του ΔΗΣΥ ανέρχεται στο 76,7%, του ΑΚΕΛ στο 62%, του ΔΗΚΟ στο 44,2% και της ΕΔΕΚ στο 50%.Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το ΡΙΚ από τις επτά μέχρι τις 14 Μαΐου, σε παγκύπρια βάση με δείγμα χιλίων διακοσίων ατόμων και τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

- SOURCE: http://www.tothemaonline.com

--> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου