Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Απογοήτευση στη Λάρνακα λόγω των αποφάσεων για το λιμάνι

Έντονος προβληματισμός και απογοήτευση είναι τα αισθήματα που διακατέχουν τους κατοίκους της Λάρνακας μετά τις αποφάσεις της Κυβέρνησης να δώσει το πράσινο φως στις εταιρείες Noble και ΕΝΙ, για συνέχιση των δραστηριοτήτων τους στον βόρειο μόλο του λιμανιού της πόλης.

Οι Λαρνακείς, νιώθουν δυσφορία για το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό βρέθηκαν ενώπιον μιας ειλημμένης απόφασης, ωστόσο υπάρχουν κύκλοι οι οποίοι βλέπουν αυτή την εξέλιξη ως μια ευκαιρία ανάπτυξης αφού οι προσπάθειες για εξεύρεση επενδυτή που θα αναλάμβανε την ανάπτυξη του Λιμανιού, δεν καρποφόρησαν μέχρι στιγμής. Επιπρόσθετα θεωρούν ότι η εξέλιξη αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη εποχή. Η παράταση που δόθηκε στην κοινοπραξία Ζήνων λήγει στις 15 Μαΐου.

Αν και η Κυβέρνηση χθες διαβεβαίωσε τους τοπικούς φορείς της Λάρνακας ότι οι δραστηριότητες των δύο ενεργειακών κολοσσών δεν αποτρέπουν την προοπτική δημιουργίας μαρίνας στο χώρο του λιμανιού, εκφράζονται φόβοι ότι στο λιμάνι θα δημιουργηθούν βαριές εγκαταστάσεις οι οποίες θα επηρεάσουν την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και που ενδεχομένως να έχουν και επιπτώσεις στο περιβάλλον. Αν τελικά αυτοί οι φόβοι επιβεβαιωθούν, πιστεύεται ότι θα επηρεάστούν τα σχέδια του Δήμου για την ενιαία ανάπτυξη, αφού όπως υποστηρίζεται η προσπάθεια για εξεύρεση επενδυτή θα καταστεί ακόμα πιο δύσκολη.

Διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Συγκοινωνιών
Από την πλευρά του πάντως, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να βοηθήσει όσο μπορεί την κοινοπραξία ώστε να βρεθεί ο επενδυτής και να πραγματοποιηθεί το όραμα των Λαρνακέων. Παράλληλα είπε ότι οι οποιεσδήποτε διευκολύνσεις δοθούν στις δύο εταιρείες, θα είναι για μέγιστο χρονικό διάστημα δύο χρόνων, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να εμποδίσουν με κανένα τρόπο την ενιαία ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι στις 14.30 συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας για να συζητήσει τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, δεν υπάρχουν προσδοκίες ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης μπορούν να αλλάξουν, ενώ εντός του Δημοτικού Συμβουλίου επικρατεί προβληματισμός για τη διαχείριση του ζητήματος.

Τέλος αύριο Σάββατο έχει προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας από κατοίκους της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει από το Κάστρο της πόλης και θα καταλήξει στο λιμάνι.

Λουρουτζιάτης: Δεν αλλάζει η απόφαση της Κυβέρνησης
Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, είπε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης είναι εκεί και δεν θα αλλάξει, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SigmaLive, αφού όπως εξήγησε η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι ο τομέας της Κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει έντονη αναστάτωση στην πόλη ως προς το πώς αυτή η απόφαση θα επηρεάσει την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Όπως είπε η Κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δραστηριότητα των εταιρειών θα είναι ήπιας μορφής. Τέλος διευκρίνισε ότι η αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν διοργανώνεται από το Δήμο αλλά από πολίτες.

- Source : http://www.sigmalive.com

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου