Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Οι δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές 2014

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα οι προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πώς αναμένεται να διαμορφωθεί η σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη βάση δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ποια θα είναι η σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου; Το ερώτημα βρίσκεται στο μυαλό όλων, όμως κανένας δεν έχει ακόμα την απάντηση. Με βάση τη σημερινή εικόνα της κοινής γνώμης στα κράτη μέλη της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η TNS Opinion με την οποία συνεργάζεται, προτείνουν εβδομαδιαία προβολή των εδρών στο ΕΚ.

To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% και 214 έδρες ενώ ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 27,7% και 208 έδρες.

Η Συμμαχία των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, συγκεντρώνει ποσοστό 7,99% (60 έδρες), η Ενωμένη Ευρωπαϊκή Αριστερά 6,79% (51 έδρες) οι Πράσινοι 5,85% (44 έδρες) οι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές 5,46% (41 έδρες) η Ευρώπη για Ελευθερία και Δημοκρατία 3,85% (29 έδρες).

Σημειώνεται ότι ποσοστό 8,79% πάει σε ανεξάρτητους ευρωβουλευτές και άλλους μικρότερους σχηματισμούς ενώ 5,06% παραμένουν αναποφάσιστοι.

H προβολή δεν είναι δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου αλλά καταγραφή της σημερινής κατάστασης της κοινής γνώμης στα κράτη μέλη της ΕΕ για τις ευρωεκλογές του 2014. Η τελική και επίσημη σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν θα γίνει γνωστή παρά στην πρώτη του συνεδρίαση στις 1-3 Ιουλίου 2014.

Μεθοδολογία
Η πρόβλεψη αυτή των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βασίζεται σε, μη εξαντλητική συλλογή εβδομαδιαίων ευρωπαϊκών και εθνικών δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Οι έδρες για κάθε πολιτική ομάδα σε κάθε κράτος μέλος υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη τον εθνικό εκλογικό νόμο κάθε χώρας.

Οι προβλέψεις βασίζονται στο μέσο όρο των δύο ή τριών πιο πρόσφατων διαθέσιμων δημοσκοπήσεων σε κάθε κράτος μέλος, όταν δεν απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 14 μέρες και μόνο όταν οι ημερομηνίες της συλλογής των στοιχείων είναι γνωστές. Όταν δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί ο μέσος όρος λαμβάνεται υπόψη μόνο η τελευταία ευρωπαϊκή ή εθνική δημοσκόπηση.

H προβολή βασίζεται σε σειρά δημοσκοπήσεων που ολοκληρώνονται κάθε Πέμπτη και δημοσιεύεται από εμάς μετά την επεξεργασία των δεδομένων την ίδια ημέρα της επόμενης εβδομάδας.

Κατανομή θέσεων
Τα κόμματα που ανήκουν σε πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή είναι μέλη του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Πολιτικού Κόμματος συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στην αντίστοιχη, απερχόμενη, πολιτική ομάδα.

Τα μη εγγεγραμμένα μέλη που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο, περιλαμβάνονται αυτόματα στη κατηγορία των μη εγγεγραμμένων σε περίπτωση επανεκλογής τους.

Τα κόμματα που δεν έχουν υπαχθεί ακόμα σε κάποια πολιτική ομάδα συμπεριλαμβάνονται αυτόματα στην κατηγορία "άλλα". Αυτή η κατηγορία των "άλλων" κατανέμονται εξ ίσου στη δεξιά και αριστερή πτέρυγα του ημικυκλίου, ώστε να μην προδικάζεται ο πολιτικός προσανατολισμός τους.

Source : www.kathimerini.com.cy

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ ---ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου