Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου στην υπόθεση της CYTA

- Οργή από τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου τόσο προς την κατηγορούσα Αρχή, όσο και προς την υπεράσπιση
- Έντονα τα σημάδια κωλυσιεργίας επί της διαδικασίας, δεν αποδέχτηκαν το κατηγορητήριο οι 7
- Οι συνήγοροι υπεράσπισης πήγαιναν για αναβολή 15 ημερών, χωρίς μάρτυρα κατηγορίας η Κατηγορούσα Αρχή
- Παρά την προεδρική εντολή για ανεύρεση μάρτυρα κατηγορίας δεν προσήλθε κανένας
- Πρόεδρος Κακ/κείου: "Εμπεδώθηκε πως κάποιοι μπορούν να εκμεταλλεύονται το σύστημα..."

Με τους επτά κατηγορούμενους στην υπόθεση της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων της CYTA στην Δρομολαξιά να μην αποδέχονται το κατηγορητήριο, κατόπιν της απαγγελίας τους από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Έλλης Παπαγαπίου συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, μόνο και μόνο για να υπάρξει ακόμα μια αναβολή επί της διαδικασίας, κάτι που έκανε έξω φρενών τον Πρόεδρο του δικαστηρίου, Νικόλαο Σάνδη.

Μετά από ένα σύντομο διαξιφισμό μεταξύ υπεράσπισης και Κατηγορούσας Αρχής για την δομή του κατηγορητηρίου, με την υπεράσπιση να δηλώνει πως αυτό είναι βαρυφορτωμένο και θα οδηγήσει σε μακροχρόνια εκδίκαση της υπόθεσης και την Κατηγορούσα Αρχή και τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου να μην αποδέχονται την αιτίαση αυτή, διεφάνη ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητούσαν δεκαπενθήμερη αναβολή.

Αυτό προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση εκ μέρους του Προέδρου, Νικόλαου Σάνδη, ο οποίος ζήτησε από την Κατηγορούσα Αρχή να προσέλθει με μάρτυρα κατηγορίας. Η απάντηση της Κατηγορούσας Αρχής ήταν ότι επειδή διαφαινόταν ότι θα εδίδετο αναβολή δεν είχε προνοήσει να καλέσει μάρτυρα. Τότε ο Πρόεδρος απαίτησε από την Κατηγορούσα Αρχή να προσέλθει με μάρτυρα κατηγορίας εντός μιας ώρας, διακόπτοντας για αυτό το διάστημα την διαδικασία...

Παραταύτα, με την επανέναρξη της διαδικασίας η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", ότι η ανεύρεση μάρτυρα κατηγορίας εν τέλει δεν κατέστη εφικτή.

Τότε ήρθε η εύλογη έκρηξη του Προέδρου του Κακουργιοδικείου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι σκοπός του Κακουργιοδικείου είναι η ταχεία εξέταση της υπόθεσης και ότι "με πολύ μεγάλο δισταγμό δίνουμε αναβολή για την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στη μια το μεσημέρι, προκειμένου η Κατηγορούσα Αρχή να φέρει μάρτυρα κατηγορίας".

Πρόσεθεσε μάλιστα, πως δεν θεωρεί παράλογες τις απαιτήσεις εκ μέρους του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι έχει εμπεδωθεί μια κουλτούρα εκμετάλλευσης του συστήματος, με τις υποθέσεις να εκδικάζονται με τους ρυθμούς που εκείνοι επιθυμούν...".

Ο κ. Σάνδης ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση που εμπλέκεται επί της διαδικασίας ότι το διαστήριο θα αρχίσει την εξέταση της υπόθεσης σε καθημερινή βάση μέχρι αργά το βράδυ, αναφέροντας με νόημα ότι "εμείς είμαστε εδώ μέχρι τις δέκα το βράδυ".

Πηγή: newsit.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου