Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το ΕΛΑΜ στο στόχαστρο του Γενικού Εισαγγελέα - Θα συνεχίσει να λειτουργεί ως κόμμα;

- Μετά τα επεισόδια της Λεμεσού που εξέθεσαν παγκοσμίως την Κύπρο αναλαμβάνει δράση ο Γεν. Εισαγγελέας
- Θα εξεταστεί από την Νομική Υπηρεσία αν το ΕΛΑΜ πληροί τα κριτήρια κόμματικής λειτουργίας
- Ο Κώστας Κληρίδης εξετάζει το ενδεχόμενο εξοβελισμού του ΕΛΑΜ από το πολιτικό φάσμα της Κύπρου
- Συναίνεση από ΑΚΕΛ στην αποφάσεις του ΠτΔ, εφόσον κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση
- Κατά ενδεχόμενης απόφασης να τεθεί εκτός νόμου το ΕΛΑΜ ο Άντρος Κυπριανού

Μετά τα επεισόδια σε βάρος του Μεχμέτ Αλι Ταλάτ, που εξέθεσαν την Κυπριακή Δημοκρατία και έδωσαν τροφή σε εχθρούς, αλλά δυστυχώς και σε φίλους της Κυπριακής Δημοκρατίας για διάφορα δυσμενή σχόλια και δημοσιεύματα, καθώς μην ξεχνάμε παρευρισκόταν στην εκδήλωση και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζον Κένινγκ, ο Γενικός Εισαγγελέας φαίνεται να θέτει υπό επανεξέταση τον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΑΜ ως κόμματος και αν αυτός συνάδει με την νομιμότητα.

Η Νομική Υπηρεσία θα κληθεί να εξετάσει τις παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες το ΕΛΑΜ δραστηριοποιείται ως κόμμα και κατά πόσον αυτό λειτουργεί κατά νόμιμο τρόπο, σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα του κράτους.

Η απόφαση επανεξέτασης εδράζεται στην ερμηνευτική διάταξη, όπως αναφερει "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ", του περί πολιτικών κομμάτων νόμου του 2012.

Εάν και εφόσον στοιχειοθετείται από περιστατικά και μαρτυρίες η τυχόν οργανωμένη και κατευθυνόμενη δράση στελεχών του σκληρού κομματικού πυρήνα σε υποκινούμενα επεισόδια, τότε το έργο εκτοπισμού του ΕΛΑΜ από την πολιτική ζωή του τόπου ενδεχομένως να καταστεί πιο εύκολο, καθώς σε πρώτη φάση δεν φαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο να στοιχειοθετηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, το μονίμως εχθρικό προς το ΕΛΑΜ, ΑΚΕΛ δεν φαίνεται να επιθυμεί τον εξοβελισμό του συγκεκριμένου κόμματος από την πολιτική κονίστρα. Ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ανέφερε στο ΡΙΚ χθες, ότι δεν υποστηρίζει να τεθεί εκτός νόμο ένα πολιτικό κόμμα...αλλά στην περίπτωση που άτομα συμπεριφέρονται κατά έκνομο τρόπο, ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται...".

Παρά λοιπόν την αντίθεση του Γ.Γ. περί εξοβελισμού του ΕΛΑΜ από την πολιτική ζωή του τόπου, ωστόσο ο κ. Κυπριανού "απαιτεί όπως να μην υπάρξει αναίρεση της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα να προβεί στην άσκηση ποινικών διώξεων  μελών του ΕΛΑΜ που έχουν συμμετάσχει σε έκνομες πράξεις."

Χαιρετίζοντας την μαζική καταδίκη από τον πολτικό κόσμο της χώρας των θλιβερών επεισοδίων, το ΑΚΕΛ δήλωσε την ετοιμότητά του να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον οι αποφάσεις του για το εν λόγω ζήτημα κινηθούν προς την σωστή κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: http://www.newsit.com.cy/

---> ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΝΕ ΕΝΑ LIKE  ΕΔΩ 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου