Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εγχειρήθηκε ο Τάσος Μητσόπουλος

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του, τού τοποθετήθηκε ενδοεγκεφαλικός καθετήρας

14.59 Ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος μετά την εισαγωγή του με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ευρύσματος εγκεφάλου υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση από ομάδα νευροχειρούργων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με τοποθέτηση ενδοεγκεφαλικού καθετήρα για ρύθμιση της ενδοκρανιακής πίεσης.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Νεώτερο ανακοινωθέν θα εκδοθεί όταν κριθεί αναγκαίο.

Το ιατρικό ανακοινωθέν υπογράφουν
Πέτρος Μάτσας, εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου
Ευαγόρας Νικολαϊδης, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής νοσοκομείου
Χαράλαμπος Μιχαήλ, νευροχειρούργος

14.45 Πριν από λίγο έφτασε στο Νοσοκομείο η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.


14.44 Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας του ΥΠΑΜ. Στις 4.30 φτάνουν στην Κύπρο γιατροί από το Ισραήλ, ενώ αναμένεται και η άφιξη ενός Ελληνα γιατρού για να γίνει σύσκεψη για τα περαιτέρω βήματα.

14.40 Στο δωμάτιο της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης που νοσηλεύεται ο κ. Μητσόπουλος παραμένει μαζί του μόνο η σύζυγός του Κατερίνα.

13.34 Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο και μεταφέρθηκε στην Εντατική ο Τάσος Μητσόπουλος

12. 55 Δύσκολη η κατάσταση του υπουργού, ενημερώνουν οι γιατροί, επειδή ο κ. Μητσόπουλος ήταν 25' λιπόθυμος στο γραφείο του πριν γίνει αντιληπτό το πρόβλημα

12. 47 Στο χειρουργείο ο υπουργός

12.45 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τηρείται συνεχώς ενήμερος για την κατάσταση της υγείας του Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου και αναζητεί πτήση να επιστρέψει στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό άλλωστε ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

12.34 Υπαραχνοειδής αιμοραγία συνέπεια ρήξης αορτής είναι η επίσημη δήλωση των ιατρών. Η ρήξη αορτής δημιούργησε πολλαπλά καρδιακά επεισόδια και η κατάσταση του υπουργού πολύ σοβαρή

12.05 Ερχεται ο νευροχειρούγος Ανδρέου από το νοσοκομείο Υγεία της Αθήνας για να κάνει εγχείρηση στον υπουργό

12.00 Σε δηλώσεις ο αρμόδιος ιατρός επιβεβαίωσε το γεγονός αναφέροντας ότι οι γιατροί προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για να περιθάλψουν τον κ. Μητσόπουλο. Δήλωσε ότι υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, η οποία είναι ένας ιδιαίτερος τύπος αιμορραγίας. Ανέφερε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και δεν θα γίνουν άλλες δηλώσεις επί του παρόντος.

(Ως υπαραχνοειδής αιμορραγία ορίζεται η εξαγγείωση αίματος από ένα μεγάλο αγγείο του εγκεφάλου -συνήθως από μια αρτηρία- προς τον υπαραχνοειδή χώρο, δηλαδή το χώρο που παρεμβάλλεται μεταξύ των περιβλημάτων του εγκεφάλου και συγκεκριμένα της χοριοειδούς και της αραχνοειδούς μήνιγγας.

Η υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι κατά κύριο λόγω τραυματικής αιτιολογίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αιτία της αυτόματης ή μη τραυματικής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας είναι η ρήξη ενός προϋπάρχοντος ανευρύσματος σε μία ή περισσότερες από τις μεγάλες αρτηρίες του εγκεφάλου)

11.50 Ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν πως οι γιατροί αντιμετώπιζαν δυσκολίες για να επαναφέρουν στις αισθήσεις του τον υπουργό, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως αυτό έγινε κατορθωτό και ο 48χρονος Μητσόπουλος αυτή τη στιγμή τυχάνει εξετάσεων στον αξονικό τομογράφο

Σε λίγο αναμένεται το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν


11.10 Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου έφθασε πριν από λίγο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε ο Υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος.

Στον χώρο του ΓΝΛ βρίσκονται ο υπουργός Υγείας, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, Βουλευτές, συνεργάτες του Υπουργού Άμυνας και άλλοι κρατικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι.


10.40 Εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και βρίσκεται διασωληνωμένος

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο αφού πρώτα εντοπίστηκε λιπόθυμος στο γραφείο του στο Υπουργείο.

Ενημερώθηκε ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ ακυρώθηκε επίσης και η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, η οποία θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό.


source: http://www.kathimerini.com.cy


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου