Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΕΛ - 44 μέρες μετά…

Στις 23 Νοεμβρίου (10η αγωνιστική) ο ΑΠΟΕΛ «πετούσε» στα σκουπίδια άλλους 2 βαθμούς με τη Δόξα στα Μακάρειο και έμενε 8 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το κλίμα στον «Αρχάγγελο» ήταν πολύ κακό και όλοι πίστευαν ότι η φετινή χρονιά πήγε χαμένη. Ο κόσμος της ομάδας ήταν απογοητευμένος (και με το δίκιο τους) αφού έβλεπε μια ομάδα στο γήπεδο που μόνο ΑΠΟΕΛ δεν θύμιζε.

Φτάσαμε στην 16η αγωνιστική (11 Ιανουαρίου) όπου ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε τις τελευταίες του βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΚ στη Λάρνακα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τότε 31 βαθμούς, 6 βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΛ. Πλέον οι «γαλαζοκίτρινοι» 44 μέρες μετά βρίσκονται μόλις ένα βαθμό μακριά από την κορυφή με 52 βαθμούς απολογισμό. Ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα κάνοντας 7 νίκες στη σειρά και έχει όλα τα φόντα στη συνέχεια για να διευρύνει αυτό το σερί.

Άλλαξαν πολλά πράγματα προς το καλύτερο στην ομάδα και σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και ο Γιώργος Δώνης. Ο Ελλαδίτης παρέλαβε μια διαλυμένη κυριολεκτικά ομάδα και κατάφερε να αξιοποιήσει όσο πιο καλά μπορούσε το υλικό που είχε στη διάθεση του. Ως καταλύτες ενέργησαν και οι χειμερινές μεταγραφές που έγιναν οι οποίες ανέβασαν αισθητά το επίπεδο στην ομάδα. Ειδικά ο Ντε Βινσέντι έδωσε μια άλλη πνοή στην επιθετική γραμμή κάνοντας το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ πιο απρόβλεπτο και πιο ουσιαστικό.

Στο ανέβασμα της ομάδας συνέβαλαν στο έπακρο και τα βασικά γρανάζια του ΑΠΟΕΛ που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους το τελευταίο δίμηνο. Ο λόγος είναι για τους Μοράις και Μαντούκα οι οποίοι άρχισαν να δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Αισθητά βελτιωμένοι παρουσιάζονται και οι Βινίσιους και Αμορίν. Για τον 1ο ξέραμε ότι έχει περιθώρια βελτιώσης όμως ο Αμορίν μας εξέπληξε θετικά αυτή τη φορά με την αγωνιστική του σταθερότητα. Δεν αναφερθήκαμε στο Στάθη Αλωνεύτη γιατί αυτός ήταν ο μόνος που είχε καλή απόδοση από την αρχή της χρονιάς. Ακόμη κι όταν ο ΑΠΟΕΛ ήταν στα χάλια του ο Αλωνεύτης ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Οι «πορτοκαλί» πίνουν νερό στο όνομα του και με το δίκιο τους.

Απομένουν άλλοι 3 αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να αντιμετωπίσει τα Κούκλια εκτός, τον Εθνικό εντός και την Ομόνοια εκτός τη τελευταία αγωνιστική. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν αποκτήσει μια τεράστια δυναμική και αν παρουσιαστούν σοβαροί μπορούν να πάρουν ακόμη 2 τρίποντα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει ως στόχο να πάει στο ντέρμπυ με την Ομόνοια έχοντας πάρει το απόλυτο των βαθμών.

Source : www.24sports.com.cy

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου