Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα από καταχώρηση ισλαμικής οργάνωσης εναντίον της ομοφυλοφιλίας

Η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων ΚΤΟS αντέδρασε στα κατεχόμενα στην ολοσέλιδη διαφήμιση που είχε καταχωρήσει προχτές στον Τύπο η τ/κ ισλαμική κοινότητα κατά της ομοφυλοφιλίας με αφορμή την συζήτηση στην "βουλή" για αλλαγή του «ποινικού κώδικα» που θα αφορά και τις ποινές για σεξουαλικά εγκλήματα.

Σύμφωνα με την Αφρίκα, ο γγ της συντεχνίας, Σενέρ Ελτζίλ σημείωσε ότι μια οργάνωση που αυτοχαρακτηρίζεται ισλαμική, στοχεύοντας στις «νομοθετικές αλλαγές» σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό καταχωρεί ρατσιστικές, γεμάτες μίσος ανακοινώσεις που καλλιεργούν τον φανατισμό. Επέκρινε δε την οργάνωση ότι προσπαθεί να επηρεάσει την ζωή της τ/κ κοινότητας, θέλει τον θάνατο των γυναικών, την επιβολή των μαύρων (ισλαμικών) μαντίλων, τον διαχωρισμό της εκπαίδευσης αγοριών και κοριτσιών και να γυρίσουν χίλια χρόνια πίσω – όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά – στον αραβικό πολιτισμό.

Χέρι χέρι με το κεφάλαιο του Φετουλάχ (Γκιουλέν) συνεχίζονται τάχιστα οι επιθέσεις με στόχο την διάλυση της τ/κ κοινότητας, ανέφερε ο κ. Ελτζίλ κατηγορώντας ότι προσπαθούν να δώσουν μαθήματα ηθικής χρησιμοποιώντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Στην ολοσέλιδη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε δύο ημέρες πριν, η τ/κ ισλαμική κοινότητα διερωτάται «μετά που η ομοφυλοφιλία έγινε αποδεκτή ως κάτι φυσιολογικό στην Ευρώπη και την Αμερική τι έχει συμβεί;» και ζητεί όπως ο «λαός» αποφασίσει για τις αλλαγές του «ποινικού κώδικα» που αφορούν το θέμα. Στην καταχωρημένη ολοσέλιδη ανακοίνωση, η οργάνωση με επτά αρνητικά – όπως θεωρεί – παραδείγματα ζητεί να αποφασίσει ο «λαός» με δημοψήφισμα εάν θα αφαιρεθούν από τα εγκλήματα πράξεις που αφορούν «παραφύση σεξουαλική σχέση».

Έντονη πάντως αντίδραση στην προαναφερόμενη ανακοίνωση υπήρξε και από την φεμινιστική οργάνωση (FEMA) στα κατεχόμενα, μέλη της οποίας μίλησαν σε τ/κ ιστοσελίδες χαρακτηρίζοντας την καταχώρηση ομοφοβική που όμως δεν στοχεύει μόνο στα ΛΟΑΤ άτομα, αλλά σε όλους τους ανθρώπους, επισημαίνοντας ότι η ομοφοβία είναι κακή και η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα.


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου