Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Διαμαρτυρία θαλασσαιμικών στο νοσοκομείο Λεμεσού

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Θαλασσαιμίας Λεμεσού προκάλεσε η ενέργεια του Υπουργείου Υγείας και της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Λεμεσού, να παραχωρήσει δωμάτιο εντός της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, για χημειοθεραπείες αιματολογικών ασθενών.

Μέλη του Συνδέσμου απέτρεψαν σήμερα την έναρξη χημειοθεραπειών στο τμήμα τους και ανήρτησαν πλακάτ με συνθήματα, υποστηρίζοντας ότι οι θεραπείες θαλασσαιμικών και αιματολογικών ασθενών στον ίδιο χώρο εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία όλων, ενώ προειδοποίησαν με δυναμικότερα μέτρα, μη αποκλείοντας και το ενδεχόμενο να σταματήσουν τις μεταγγίσεις τους.

Σε δηλώσεις της στο Νοσοκομείο Λεμεσού, η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Έλενα Μυλωνά, ανέφερε ότι έρευνες σε Ευρώπη και Αμερική έχουν δείξει πως ένα ατύχημα κατά τη διαδικασία χορήγησης της ενέσιμης θεραπείας των αιματολογικών ασθενών μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους θαλασσαιμικούς, που επίσης έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τονίζοντας πως οι 130 θαλασσαιμικοί που μεταγγίζονται στο Νοσοκομείο Λεμεσού δεν έχουν καμία διαφορά με τους αιματολογικούς ασθενείς, η κ. Μυλωνά κάλεσε όλους να συστρατευτούν για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες θεραπευτικής αγωγής.

Κατήγγειλε επίσης ότι το νέο τμήμα δημιουργήθηκε με προχειρότητα, χωρίς τις απαιτούμενες πρόνοιες πυρασφάλειας, κάτι που ωστόσο αντέκρουσε η διεύθυνση του νοσοκομείου, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, δήλωσε πως ο χώρος που επιλέγηκε εντός της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας βρισκόταν σε αχρησία, ενώ τώρα υπάρχουν πέντε επιπρόσθετες θέσεις για τις απογευματινές μεταγγίσεις των θαλασσαιμικών, αφού οι χημειοθεραπείες θα γίνονται μόνο τις πρωινές ώρες και διαβεβαίωσε πως δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος .

" Έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και από το Υπουργείο Υγείας και από τα Δημόσια Έργα και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έχει εξασφαλιστεί εκείνος ο χώρος για να γίνονται κάποιες θεραπείες των αιματολογικών ασθενών που λόγω της έλλειψης κρεβατιών, δεν είχαμε χώρο να τους θεραπεύσουμε", ανέφερε ο κ. Ανδρονίκου, σημειώνοντας τους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι ασθενείς από την αναβολή των χημειοθεραπειών τους.

Κάλεσε δε τους θαλασσαιμικούς ασθενείς να δείξουν κατανόηση, σημειώνοντας ότι η διευθέτηση αυτή είναι προσωρινή, καθώς προγραμματίζεται σχετική επέκταση στον 3ο όροφο του νοσοκομείου, η οποία καθυστέρησε λόγω της οικονομικής στενότητας.


---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου