Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

«Επιτέλους πρέπει να σοβαρευτούμε» - Δήλωση της Βουλευτού του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ρούλλας Μαυρονικόλα.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας φαίνονται να παγοποιούνται οι διαδικασίες για την δημιουργία Κρατικών Ογκολογικών/ Ακτινοθεραπευτικών Τμημάτων στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας ζητούμε από την Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Υγείας, να μας ξεκαθαρίσει τους σχεδιασμούς της για το πιο πάνω θέμα.

Παράλληλα, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τέτοια πισωγυρίσματα στο Τομέα της Υγείας δεν θα υπήρχαν εάν είχε εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ, πράγμα που έχουμε επισημάνει και πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά την διάρκεια της ψήφισης των <<Μνημονιακών>> Νομοσχεδίων για την Υγεία.

Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση, να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Η Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να εφαρμόζεται ίσα και δίκαια για όλους τους Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και με μεγαλύτερη προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως χρόνιοι ασθενείς, ομάδες οι οποίες τα επόμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν θα μειώνονται αλλά θα αυξάνονται ραγδαία.

Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας άμεσα, σύγκληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για συζήτηση του όλου θέματος που αφορά τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα. Επίσης θα θέλαμε να ξέρουμε εάν υπάρχει ακόμα εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του καρκίνου γιατί όλα αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκα ν μέσα στα πλαίσια της Εθνικής Επιτροπής για τον καρκίνο.

Επαναλαμβάνουμε εμφατικά ότι για εμάς η δημιουργία κρατικών ακτινοθεραπευτικών κέντρων στη Λεμεσό και στη Λευκωσία είναι επιτακτική ανάγκη.
Κάθε φορά που αναστέλλεται μια απόφαση ή παγοποιήται κονδύλι του προϋπολογισμού ιδιαίτερα για ευαίσθητα θέματα
  δε μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία η Τρόικα και το Μνημόνιο. Επιτέλους πρέπει να σοβαρευτούμε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου