Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εκπομπή για Ομογένεια


Η πρώτη δόση του προγράμματος για την Κύπρο στο σημερινό Eurogroup




Συνέρχεται σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες το Eurogroup, το οποίο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της πρώτης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο ύψους €3 δις.
Η δόση θα καταβληθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο, ύψους €2 δις, θα δοθεί στα μέσα Μαΐου, ενώ το δεύτερο ύψους 1 δισ. ευρώ και θα εκταμιευθεί στο τέλος Ιουνίου.

Στη συνεδρία θα τεθεί και η έκθεση για την έρευνα που διενεργήθηκε από την Moneyval και την Deloitte Ιταλίας «για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».
Συνολικά, το πακέτο οικονομικής στήριξης της Κύπρου ανέρχεται στα €10 δις, εκ των οποίων τα €9 δις θα καταβληθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το €1 δις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συζητήσει και να εγκρίνει την συνεισφορά του ταμείου στο πρόγραμμα την Τετάρτη, 15 Μαΐου.

Ο Εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, είπε ότι η πρώτη εκταμίευση θα γίνει σύντομα, χωρίς να καθορίσει το ύψος της πρώτης δόσης της συνεισφοράς του ΔΝΤ.



Με το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου συναντάται τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

--------

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζα Κύπρου συναντάται σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για συζήτηση θεμάτων που αφορούν το μέλλον της Τράπεζας.

Κατά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, θα συμμετέχει και ο Διοικητικής Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.



Διυπουργική Επιτροπή για ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική, εξήγγειλε ο Πρ. Αναστασιάδης, ενώπιον της ΠΟΠ

-------------------------------------------------------------

Τη δημιουργία διυπουργικής Επιτροπής, με την παρουσία και συμβολή της ηγεσίας της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ), που στόχο θα έχει την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης δημογραφικής πολιτικής, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται μόλις τα οικονομικά του κράτους το επιτρέπουν, εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεση του στην κατάργηση του επιδόματος μάνας.

Σε χαιρετισμό του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας, που διοργάνωσε η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (ΠΟΠ) και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι "αυτό το επίδομα, το οποίο δόθηκε διότι αναγνώριζε η Πολιτεία ότι το χρωστούσε στις μάνες, δεν δέχομαι να καταργηθεί και την ίδια ώρα λέω ότι και άμεσα θα επαναδοθεί", προσθέτοντας ότι "χρειάζεται να ξαναδούμε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αντί του καταργώ, το παγοποιώ".

"Παγοποιείται όπως και άλλα, για να τα δούμε στο μεσοδιάστημα, με μια ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική", σημείωσε, αναφέροντας ότι "για αυτό και το 1999 ένας εκ των πρωταγωνιστών που έδωσε μάχες για να καθιερωθεί το επίδομα μάνας δεν ήταν παρά ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι "υπάρχουν και άλλα μέτρα που στο μεσοδιάστημα θα ληφθούν, όπως, για παράδειγμα, η επιδότηση από το κράτος για τα φωτοβολταϊκά που θα δοθεί με βάση κοινωνικά κριτήρια, και για φέτος", όπως είπε, "τουλάχιστον θα είναι δύο χιλιάδες, για να μην παραγνωριστούν οι οικογένειες των πολυτέκνων που έχουν ανάγκη, αφού θα επιδοτείται μάλιστα το ήμισυ του κόστους και θα μειώνουν κάθετα την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος".

"Εργαζόμαστε για μια ολοκληρωμένη οικογενειακή και δημογραφική πολιτική, διότι είναι θέση μας ότι, στηρίζοντας την οικογένεια στηρίζουμε και την οικονομία και την κοινωνία και γενικότερα την πατρίδα μας", υπογράμμισε.

Αναφέροντας ότι δεν θέλει να πει περισσότερα για τα μέτρα λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο τόπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι "η Πολιτεία αναγνωρίζει το χρέος προς τους πολύτεκνους και μέσα από την αναγνώριση του χρέους δεν μπορεί παρά να είναι ανάλογες οι πολιτικές της".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η ειδική φροντίδα του κράτους προς την πολύτεκνη μάνα "είναι δικαίωμα, το οποίο της εξασφαλίζει η τεράστια προσφορά της προς την πατρίδα και το  έθνος" και "δεν πρόκειται για φιλανθρωπία".

Όπως είπε, "δεν είναι προϊόν συμπάθειας ή οίκτου, αφού η εξυπηρέτηση της πολύτεκνης μάνας αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος".

"Παρά τις σοβαρές πιέσεις που δέχονται τα δημόσια οικονομικά, η Κυβέρνηση, θέτοντας τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής στις άμεσες προτεραιότητές της καταβάλλει προσπάθειες πέραν των δυνάμεών της και κάτω, βεβαίως, από τα σημερινά δεδομένα, για την ενίσχυση της κυπριακής οικογένειας και την εναρμόνιση της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής", σημείωσε.

Είπε ακόμη ότι "οι σύγχρονες κοινωνικές πιέσεις, η αλλαγή στον τρόπο ζωής και τα κοινωνικά πρότυπα, δημιουργούν προβλήματα και ρήγματα στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις παραδοσιακές ισορροπίες, ενώ ταυτόχρονα, πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας".

Ιδιαίτερα σήμερα, όπως είπε, "που η οικονομική κατάσταση που έχουμε κληρονομήσει, από τη μια περιορίζει αισθητά τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους και από την άλλη μεγεθύνει  τα προβλήματα και τις ανάγκες της οικογένειας και ειδικά των πολυτέκνων".

"Οι πρωτόγνωρες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, δεν μας επιτρέπουν να ανταποδώσουμε σε εσάς ό,τι σας αναλογεί", επισήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εντούτοις, συνέχισε, θέλω να σημειώσω ότι το Μάρτιο 2013 έλαβαν δημόσιο βοήθημα 266 οικογένειες με τρία παιδιά και 131 οικογένειες με τέσσερα και άνω εξαρτώμενα παιδιά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, το ύψος της δαπάνης για τις οικογένειες με τρία παιδιά το Μάρτιο ήταν 260.674 ευρώ και η ετήσια δαπάνη υπολογίζεται σε 3.128.095 ευρώ, περίπου, ενώ για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω η δαπάνη για το μήνα Μάρτιο 2013 ήταν 127.245 ευρώ και η ετήσια δαπάνη υπολογίζεται σε 1,526.948 ευρώ περίπου.

Ο Πρόεδρος ευχήθηκε "όσο ο χρόνος περνά και τα μέτρα που θα λαμβάνονται ή και η συνέπεια στην υλοποίηση των όρων της δανειακής σύμβασης και η επανεκκίνηση της οικονομίας, να μου επιτρέψουν κάποια στιγμή να αναφερθώ σε ένα δισεκατομμύριο και όχι σε εκατομμύριο".

"Για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω μπορεί να παραχωρηθεί δημόσιο βοήθημα με βάση τον περί Δημοσίων Βοηθημάτων και Υπηρεσιών Νόμων τόσο στην περίπτωση που οι γονείς εργάζονται όσο και στην περίπτωση που οι γονείς είναι άνεργοι ή δεν εργάζονται λόγω προβλημάτων υγείας", πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι "οι οικογένειες με τρία εξαρτώμενα παιδιά βοηθούνται επίσης με βάση την ίδια νομοθεσία, όταν τα εισοδήματα ή άλλοι οικονομικοί τους πόροι δεν επαρκούν για την ικανοποίηση των βασικών και ειδικών τους αναγκών".

Από την άλλη, συνέχισε, το κράτος επιδοτεί, μέσω της Υπηρεσίας Χορηγιών του Υπουργείου Οικονομικών, 15,348 τρίτεκνες οικογένειες, με ετήσια δαπάνη 35.239.000 ευρώ και 9.196 πολύτεκνους με ετήσια δαπάνη 37.658.000 ευρώ.

"Η πατρίδα οφείλει πολλά στις πολύτεκνες μάνες και αν θέλει να διατηρήσει τον ελληνικό χαρακτήρα της θα πρέπει με τις αρχές και παραδόσεις του έθνους μας, να στηρίξει έμπρακτα την πολύτεκνη οικογένεια", κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Δημοσθένους, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ είπε ότι "η μητέρα εκκλησία αναγνωρίζει τους επίμονους αγώνες" της πολύτεκνης μάνας και "εκτιμά τη βαθύτατα την μεγάλη προσφορά" της μάνας προς την κοινωνία και την πατρίδα.

"Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί αναμφίβολα και μια χρήσιμη συμβολή στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζεται ως πολύτεκνοι, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο λαός μας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης", πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι "όλοι, Εκκλησία, Πολιτεία, κοινωνία και άτομα οφείλουμε να μελετήσουμε με αγάπη τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να σας προσφέρουμε όλη τη βοήθεια και συμπαράσταση μας".

"Πολύ περισσότερο διότι εσείς είστε βασικός αιμοδότης του λαού μας στον αγώνα του για την ίδια την επιβίωση μας ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, πρόσθεσε.
Σε ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΠΟΠ Παρασκευάς Σαμάρας είπε ότι η οργάνωση διεκδικεί το επίδομα μάνας που στερήθηκαν οι μάνες τον Δεκέμβριο του 2012, προσθέτοντας ότι "η διακοπή του επιδόματος μάνας ενείχε μέσα έντονο στοιχείο της υπερβολής καθώς μπορούσε πολύ εύκολα να αποφευχθεί η ακύρωση του".


Ανέφερε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να συνεισφέρει με περικοπές στα επιδόματα, για το καλό της πατρίδας, όμως αυτές οι περικοπές έπρεπε να γίνουν με δίκαιο τρόπο λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της οικογένειας, τα χρέη, τη φορολογία, την ανεργία, την ανικανότητα εργασίας και τη συλλογική προσφορά.


Αναφέροντας ότι μετά τις επιθέσεις κατά της πολυτεκνίας την 14η Δεκεμβρίου του 2011, την 12η Δεκεμβρίου του 2012 και τον Ιούλιο του ίδιου έτους, το σκηνικό πια από τον Ιανουάριο του 2013 θυμίζει περίοδο μετά τον πόλεμο του 1974, ο κ. Σαμάρας είπε ότι μεγάλοι αριθμοί οικογενειών δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια για αγορές ειδών διατροφής και στηρίζονται πια στη βοήθεια άλλων, όπως είναι μεταξύ άλλων, τα συσσίτια Μητροπόλεων και τα κοινωνικά παντοπωλεία.


"Η κατάσταση μετά την επίθεση περικοπών επιδομάτων 2011 και 2012 και του μνημονιακού νομοσχεδίου με κορυφαίο το νομοσχέδιο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που καταργεί την πολυτεκνία, θυμίζουν περίοδο μετά από πόλεμο με πρώτα θύματα τους πολύτεκνους, την εμπροσθοφυλακή της πατρίδας", πρόσθεσε.


Ο Πρόεδρος της ΠΟΠ είπε ότι οι πολύτεκνοι είναι οι μεγαλύτεροι αιμοδότες της ΕΦ, οι επιπλέον γεννήσεις των οικογενειών αυτών φέρνουν και θέσεις εργασίας για όλο τον κόσμο, ενισχύουν αναλογικά τα ταμεία κοινωνικών ασφαλίσεων, ενώ η πολυτεκνία θα επωμισθεί σε πολλαπλάσιο βαθμό τους φόρους στα προϊόντα (ΦΠΑ).


Ο κ. Σαμάρας ζήτησε από την Πολιτεία να διορθώσει τόσο υφιστάμενες αδικίες, που συσσωρεύτηκαν στις πλάτες των πολυτέκνων όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι αδικίες τιμολόγησης στο ρεύμα και το νερό, το σύστημα επιδομάτων ανικανότητας εργασίας όσο και τις στοχευμένες περικοπές και μειώσεις επιδομάτων αλλά και τις εσφαλμένες τακτικές που αφορούν την δημογραφική πολιτική.


Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν πέρα των 200 μάνων που γέννησαν και μεγάλωσαν έξι παιδιά, αλλά και οι μάνες που δεν έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα και έστειλαν τέσσερις στρατιώτες στην Εθνική Φρουρά.


Για τη βράβευση των μητέρων εισέφεραν η Κυπριακή Δημοκρατία ποσό ύψους 94.392 ευρώ, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 2.000 ευρώ, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πολυτέκνων 500 ευρώ, τα Τσιμεντοποιία Βασιλικού 300 ευρώ, η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος 250 ευρώ και η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου 200 ευρώ.

ΥΠΑΜ: Δεν θα πάνε χαμένες οι δοκιμασίες του κυπριακού λαού

-----------------

Οι δοκιμασίες που περνά ο λαός μας από την συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή και κατοχή καθώς και οι σημερινές θυσίες που καλείται να επωμισθεί για έξοδο από την οικονομική κρίση, δε θα πάνε χαμένες, τόνισε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι "απαιτείται εθνική ενότητα, εθνική συνεννόηση, σκληρή δουλειά και μια κοινή εθνική προσπάθεια".



Σε επιμνημόσυνο λόγο του την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλης, στο Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Β΄, Λάρνακα, εις μνήμην των πεσόντων Περιστερωνοπηγιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ο κ. Φωτίου είπε ότι "διανύουμε τις πιο κρίσιμες μέρες και ώρες μετά το 1974 και "βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση ως αποτέλεσμα των διλημμάτων που έθεσαν ενώπιων μας κάποιοι από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", ενώ εξέφρασε την ανάγκη "να αντισταθούμε στο όποιο κλίμα απαισιοδοξίας και να κωφεύσουμε στα όποια μηνύματα απαξίωσης διαχέονται στην κοινωνία μας".



"Ο κυπριακός ελληνισμός απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ότι στα δύσκολα ανασυντάσσεται και δίνει τη μάχη και προχωρεί μπροστά. Αυτά είναι που πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί για να ξαναφτιάξουμε την Κύπρο που μας αξίζει, την Κύπρο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές", είπε ο Υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι "ενωμένοι μπορούμε, φτάνει να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε".



Αναφέροντας ότι "δίνουμε τη μάχη για το σήμερα αλλά και το αύριο, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας", ο κ. Φωτίου είπε ότι "ο κυπριακός λαός με το πείσμα, τη φιλοπατρία, την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει θα ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα και θα μπει ξανά στον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης".



Ανέφερε ότι "το Κυπριακό ήταν, είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα μας και αυτό δεν μας αποτρέπει από το να προετοιμαζόμαστε για την έναρξη συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, με στόχο την επίτευξη μιας λύσης η οποία δεν θα παραγνωρίζει τις διεκδικήσεις και ανησυχίες του κυπριακού ελληνισμού και η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη απαλλαγή της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα και στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".



"Μια λύση που θα βασίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα οδηγήσει στην επανένωση της πατρίδας μας", ανέφερε και πρόσθεσε ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πολιτεία στο σύνολο της αγωνίζονται για την απελευθέρωση της πατρίδας μας".



Ανέφερε ότι "αισθάνονται την απογοήτευση από την στάση Ευρωπαίων εταίρων αλλά η απογοήτευση, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, είναι η ιερή νίκη του διαβόλου" και πρόσθεσε ότι "την απορρίπτουμε και διακηρύσσουμε ότι ουδέποτε θα λησμονήσουμε το χρέος που είναι σφυρηλατημένο στον γρανίτη των σκληρότατων συγκυριών".



"Πρόεδρος, Κυβέρνηση, λαός, βροντοφωνάζουμε πως δεν πρόκειται να `δώσουμε ύπνο στους οφθαλμούς μας`, αλλά θα επαγρυπνούμε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι η δικαιοσύνη να δικαιώσει και να καταξιώσει τους ήρωες μέχρι τη σωτηρία της πατρίδας και τη νίκη του λαού μας", κατέληξε ο Υπουργός Αμυνας.



Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για την Ημέρα μνήμης της φονικής έκρηξης στο Μαρί

----------

Τιμώντας και αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν ως αποτέλεσμα της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης και συναισθανόμενοι το βάρος που η πολιτεία φέρει για την ανείπωτη αυτή τραγωδία,  υποκλινόμαστε μπροστά στη θυσία των ηρώων μας και, ταυτόχρονα, αντλούμε πρότυπα πολιτών που θέλουμε για την Κύπρο μας, ανέφερε σε μήνυμα του για την «Ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους θυσιάστηκαν ως αποτέλεσμα της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης» (11 Μαΐου)  το οποίο αναγνώστηκε στα σχολεία και ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της Κύπρου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.
«Πολιτών προσηλωμένων στην πατρίδα και στο δημόσιο συμφέρον, πολιτών που χαρακτηρίζονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγωνιστικότητα, πολιτών έτοιμων να υπερασπιστούν και να θυσιαστούν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, της Κύπρου» όπως πρόσθεσε.

Στο μήνυμα του ο Υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι το καλοκαίρι του 2011 επεφύλαξε για τη χώρα μας μία μεγάλη τραγωδία καθώς η φονική έκρηξη στο Μαρί, την 11η Ιουλίου 2011, καταγράφηκε ως μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έπληξαν την Κύπρο από το 1974 και μετά.
Αναφέροντας ότι η 11η Μαΐου έχει οριστεί ως ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους θυσιάστηκαν ως αποτέλεσμα της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «τα 13 άξια παλικάρια που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, τους οποίους θρηνήσαμε και θρηνούμε για τον άδικο χαμό τους, έχουν προστεθεί στον μακρύ κατάλογο όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας».

«Στην εποχή που ζούμε, τα δεκατρία θύματα της φονικής έκρηξης δεν δίστασαν ούτε δευτερόλεπτο όταν κλήθηκαν να επιτελέσουν το καθήκον τους κι έγιναν πρότυπα για όλους εμάς και τις επόμενες γενιές που θα έλθουν. 18χρονα και 19χρονα παιδιά, νέοι οικογενειάρχες, αξιωματικοί, οι Διοικητές του Ναυτικού και της Ναυτικής Βάσης, με αφοσίωση και αυταπάρνηση έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι γενναίοι» πρόσθεσε.
Ανέφερε ακόμη ότι ο πόνος για το χαμό των αδελφών μας στο Μαρί θα μας διακατέχει παντοτινά. «Παντοτινά επίσης θα συνοδεύουν τη μνήμη τους η αυθόρμητη και συνειδητή απόδοση τιμής και ο απέραντος σεβασμός μας. Παντοτινά θα στέλνουν σε όλους τους πολίτες της Κύπρου, και πιο πολύ στους μαθητές και στις μαθήτριες, το μήνυμα πως η προσήλωση στην πατρίδα και στο δημόσιο συμφέρον αποτελούν υπέρτατο αγαθό» πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος πως ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού αισθάνεται έντονα το καθήκον να επιμεληθεί προσωπικά τις εκδηλώσεις μνήμης που καθιερώνονται στα σχολεία μας, υποδεικνύοντας ότι «θα είναι εκδηλώσεις αγάπης γι’ αυτούς που χάθηκαν και παρήγορου λόγου για τις οικογένειές τους, εκδηλώσεις περισυλλογής για τις αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή και είναι εκδηλώσεις-μάθημα για ολόκληρη την κοινωνία».

«Αυτό απαιτεί η θυσία τους κι αυτό θα επιτελέσει από κοινού ολόκληρη η σχολική κοινότητα – μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με εκείνον τον τρόπο που υπαγορεύουν οι παραδόσεις μας και η δική τους υπέρτατη θυσία» συμπλήρωσε.


Ψήφισμα για την επέτειο της μνήμης θυμάτων Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού 1916-1923

---------------------------

Με αφορμή της τέλεσης του μνημόσυνου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πάφο,  η Οργανωτική Επιτροπή Ποντίων Πάφου με σχετική ανακοίνωση της , αναφέρεται σε ψήφισμα που θα επιδώσουν τα Ποντιακά Σωματεία της Κύπρου για την επέτειο μνήμης θυμάτων γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού 1916- 1923.
Σύμφωνα με το ψήφισμα τα ποντιακά σωματεία της Κύπρου, εκ μέρους των Ελλήνων Ποντίων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, εκφράζουν για άλλη μια φορά τον αποτροπιασμό τους για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξαν οι Νεότουρκοι υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ, του Τοπάλ Οσμάν και άλλων Τούρκων ηγετών του κράτους ή των συμμοριών από το 1916 μέχρι το 1923.

353.000 Πόντιοι προστίθεται στην ανακοίνωση, κάθε ηλικίας σε πόλεις και χωριά, βρήκαν φρικτό θάνατο στα σπίτια τους, στους δρόμους , στις φυλακές και στις εξορίες με μεθόδους που επανέλαβε αργότερα η ναζιστική Γερμανία.
Το έγκλημα αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα και την Κύπρο και καθιερώθηκε ως μέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού η 19η Μαΐου. Τα ποντιακά σωματεία της Κύπρου ζητούν να αναγνωρισθεί η  Γενοκτονία των Ποντίων από όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς.

Στην ανακοίνωση διαβεβαιώνεται επίσης ότι πρόθεση των Ελλήνων Ποντίων που ζουν κι εργάζονται στην Κύπρο δεν είναι να καλλιεργήσουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς και ότι το αίτημα τους δεν συνιστά πράξη εθνικής εκδίκησης.
Απλά προσθέτουν στην ανακοίνωση τους ,  επιθυμία τους είναι να πληροφορηθούν οι σύγχρονοι το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά, - όπως ανέφεραν -  να μην θρηνήσουμε ποτά πια θύματα, ξεριζωμούς και προσφυγιά και να μην έχουμε άλλες αλησμόνητες πατρίδες.

Μέσω του ψηφίσματος τους, τα ποντικά σωματεία της Κύπρου – οι Έλληνες Πόντιοι που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο – καλούν τέλος την πολιτισμένη ανθρωπότητα να απαιτήσει από την Τουρκία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία που διεπράχθη σε βάρος των Ποντίων, οι οποίοι για τρεις χιλιάδες χρόνια συμβιώνουν ειρηνικά με όλους τους λαούς της περιοχής.

Το ετήσιο μνημόσυνο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Πάφου και οι Σύνδεσμοι Ελληνοποντίων Πάφου την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου, στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο .Του μνημόσυνου θα προστεί ο Επίσκοπος Αρσινόης κ Νεκτάριος, ενώ επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.



Νίκη επί της Ομόνοιας και φιέστα τίτλου για τον ΑΠΟΕΛ

---------------------------------------------------------------------------



Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι την Κυριακή ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο ΓΣΠ την Ομόνοια με 4-3 σε αγώνα για την 5η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με την Ομόνοια, οι Πρωταθλητές περιόδου 2012-2013 πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο, το 22ο στην ιστορία τους, από τα χέρια του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Η απονομή έγινε στους αρχηγoύς του ΑΠΟΕΛ Μαρίνο Σατσιά και Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, στην ειδική εξέδρα στην οποία ανέβηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας, ο Πρόεδρος και μέλη της διοίκησης των Πρωταθλητών.

Μετά την ήττα της , η Ομόνοια έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από την Ανόρθωση, η οποία κέρδισε χθες την ΑΕΚ με 1-0 στο ΓΣΖ. Έτσι, Ομόνοια και ΑΕΚ θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική για την τρίτη θέση του Ομίλου που οδηγεί στην έξοδο για την Ευρώπη.
Στον τρίτο χθεσινό αγώνα για τον Β` όμιλο, Δόξα και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία 1-1.

Στους αγώνες του Σαββάτου, η ΑΕΛ κέρδισε με 3-0 τον Εθνικό την Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Στον κρίσιμο όμιλο της διαβάθμισης, ο Εθνικός κέρδισε την Αλκή με 3-1 στο ΓΣΖ, ενώ η Νέα Σαλαμίνα έκανε βήμα σωτηρίας, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό με 3-0.



Στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη σερι φορά ο Ολυμπιακός

----------------------------------------------------------------------------------

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τρίτη στην ιστορία του (1997, 2012, 2013) στέφθηκε ο Ολυμπιακός.
Οι "ερυθρόλευκοι", που γύρισαν από το -17, επικράτησαν 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που διεξήχθη στην "02 Αρίνα" του Λονδίνου, και μπήκαν στο κλειστό "κλαμπ" των Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) που είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει "back to back" τίτλους σε φάιναλ φορ.

Πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά Ευρωλίγκα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πολυτιμότερος του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης με 22 πόντους όλους στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88



Αλλαγή προπονητή για τον Μάρκο Παγδατή

-------------------------------------------------------------

Αλλαγή προπονητή για τον Κύπριο αντισφαιριστή Μάρκο Παγδατή.

Ο Κύπριος πρωταθλητής, σε γραπτή δήλωση του με θέμα τον τερματισμό της επαγγελματικής του σχέσης με τον προπονητή Γιάννο Χατζηγεωργίου, αναφέρει: «Μετά από κοινή απόφαση με τον καλό φίλο Γιάννο Χατζηγεωργίου, σας ανακοινώνω ότι η επαγγελματική μας σχέση έχει τερματιστεί, με άμεση ισχύ».

«Οι λόγοι για τους οποίους καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση είναι οι ελλιπείς αθλητικές υποδομές που υπάρχουν διαθέσιμες στην Κύπρο, ειδικά για το άθλημα της αντισφαίρισης, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για εντατική προπόνηση μέχρι τα όρια των δυνατοτήτων μου, λόγω της μη ύπαρξης εγχώριων επαγγελματιών παικτών. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, η Κύπρος καθιστάται ως μια ιδιαίτερα δύσκολη επιλογή για τις ανάγκες των προπονήσεων και της προετοιμασίας μου», προσθέτει.

Με αυτά τα δεδομένα, αναφέρει ο Κύπριος αντισφαιριστής, «η επαγγελματική μας σχέση με τον Γιάννο έχει φθάσει σε ένα αδιέξοδο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας τους τελευταίους μήνες να επιτύχει αυτή η συνταγή».
«Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και για τα όσα μου έχει προσφέρει. Από αύριο, αρχίζω σε δοκιμαστική βάση μια νέα σχέση με τον Κροάτη Zeljko Krajan, ο οποίος προπονούσε μέχρι πρόσφατα την ομάδα των Davies της Κροατίας», κατέληξε.



Πρωταθλητής Β` Κατηγορίας ο Άρης

------------------------------------------------

Με τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής της δεύτερης φάσης συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε προχθές η δράση του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.
Σύμφωνα με την ΚΟΠ, τα αποτελέσματα της τελευταίας στροφής ανέδειξαν το φετινό πρωταθλητή και την πρωτιά εξασφάλισε ο Άρης Λεμεσού.

Στην Α` Κατηγορία ανεβαίνουν επίσης η ΑΕΚ Κουκλιών, για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο Ερμής Αραδίππου.
Η Αναγέννηση Δερύνειας θα παίξει στις 23/5 στο μονό αγώνα μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της κατάταξης του τρίτου ομίλου της Α` Κατηγορίας.

Τα προχθεσινά αποτελέσματα: Ερμής - Άρης 1-3 (Μετά τη λήξη του αγώνα έγινε η απονομή στην πρωταθλήτρια ομάδα του Άρη), Αναγέννηση Δερύνειας - ΑΕΚ Κουκλιών 1-2.



Νέα επιτυχία για τον Ευτύχιο Έλληνα στο GP3

--------------------------------------------------------------

Ο Κύπριος πιλότος της Marussia Manor Racing Ευτύχιος Έλληνας τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μετά και τον δεύτερο αγώνα του GP3 στην πίστα της Καταλονίας, και αποχαιρέτησε την Ισπανία πρώτος στην βαθμολογία με 39 βαθμούς.

Μετά και τον δεύτερο αγώνα της διοργάνωσης, στην πρώτη θέση τερμάτισε ο A. Vainio της Koiranen GP και δεύτερος τερμάτισε ο K. Korjus, επίσης, της Koiranen GP. Τρίτος τερμάτισε ο P. Niederhauser της Jenzer Motorsport


---------------

ΚΟΜΜΑΤΑ

------------



Ε/κ και Τ/κ βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση, δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ

----------------------------

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και πρόσθεσε ότι από την μια, η Τουρκία βαθαίνει την οικονομική της κυριαρχία στα κατεχόμενα και σφίγγει τη θηλιά γύρω από τους Τουρκοκύπριους και από την άλλη, η ελληνοκυπριακή κοινότητα, μετά από τη συμφωνία Αναστασιάδη – Eurogroup ετοιμάζεται να μπει σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας και οικονομικών αδιεξόδων.
«Αυτό δεν το ανακάλυψε σήμερα το ΑΚΕΛ επειδή βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Αυτό το υπαγορεύουν ξεκάθαρα τα δεδομένα που δημιούργησαν στην κυπριακή οικονομία τα αποτελέσματα αυτής της καταστροφικής συμφωνίας.  Ως ΑΚΕΛ αναλύσαμε τις θέσεις μας στη Βουλή και καλέσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις πολιτικές δυνάμεις να διαβουλευτούμε δίχως περιορισμούς και αυτοεγκλωβισμούς προκειμένου να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Ήδη καταθέσαμε την επιστημονική μας μελέτη ως τροφή για σκέψη και προβληματισμό», συμπλήρωσε.

Σε επικήδειο του λόγο στην κηδεία του πεσόντος κατά την τουρκική εισβολή Κώστα Πάρπα, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «οι ανησυχίες μας για το που θα οδηγήσει το λαό μας το Μνημόνιο δεν βασίζονται μόνο στις αρνητικότατες προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας».
«Βασίζονται και στο σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν πράξη όσα ο διεθνής Τύπος και διάφοροι εντός και εκτός Κύπρου έχουν ήδη αναφέρει: να εκμεταλλευθεί η Τουρκία την οικονομική υποδούλωση του λαού μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να προωθήσει τη διχοτομική της πολιτική σε βάρος της Κύπρου. Λόγοι υπάρχουν πολλοί: είναι οι διαχρονικοί στόχοι της Τουρκίας και των ισχυρών συμμάχων της που ουδέποτε εγκατέλειψαν τα σχέδια τους για διαμελισμό του Τόπου μας. Είναι τα τεράστια συμφέροντα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή τα οποία επενδύουν σε μια Κύπρο γονατισμένη για να μπορούν να εκμεταλλευθούν ανεμπόδιστα τα τεράστια ενεργειακά της αποθέματα», ανέφερε.

Όλα αυτά, συνέχισε, «δεν πρέπει να τα αγνοούμε όταν συζητάμε για το ποιο θα είναι το μέλλον της Κύπρου μέσα στο Μνημόνιο και τη μέγγενη του δυσβάστακτου οικονομικού χρέους».
«Γιατί την ώρα που το βλέμμα όλων μας είναι στραμμένο στα της οικονομίας, το συρματόπλεγμα ριζώνει πιο βαθιά στο χώμα της πατρίδας μας. Οι πραγματικά κρίσιμες για την οικονομία συνθήκες, φαίνεται πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις πριν από το φθινόπωρο του 2013. Οι προεκλογικές θέσεις που εξέφρασε ο κ. Αναστασιάδης για το Κυπριακό, μάς προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Δεν θα προτρέξουμε όμως σε κριτική. Θα αναμένουμε να δούμε πως θα χειριστεί το Κυπριακό στην πράξη», πρόσθεσε.


Αν όμως η τουρκική πλευρά, είπε ο κ. Κυπριανού, συνεχίσει να επιμένει στη συνομοσπονδιακή λογική και στις απαράδεχτες θέσεις της, «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

«Το βέβαιο είναι πως όσα εμπόδια και αν συναντούμε στο δρόμο μας, ως ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυση του Κυπριακού και για την επανένωση του τόπου μας», συμπλήρωσε.
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε, παράλληλα, ότι κάθε φορά που ένα καινούριο όνομα προστίθεται στον κατάλογο των νεκρών του 1974, ξαναζούμε όλοι εκείνο το μαύρο καλοκαίρι.

«Το μαύρο Ιούλη που το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας του φασιστικού πραξικοπήματος άνοιξε την πόρτα στον τουρκικό στρατό, οδηγώντας στην τουρκική εισβολή. Θυμόμαστε τον πόνο, την προσφυγιά, τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους εγκλωβισμένους, τον πόνο και την οδύνη που ματώνουν την ψυχή του λαού μας μέχρι σήμερα», ανέφερε.
Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, μαζί με άλλους υπήρξε η ψυχή της αντίστασης κατά του πραξικοπήματος.

«Αυτή η συνεισφορά είναι καταγεγραμμένη στη σύγχρονη ιστορία του Τόπου. Σφραγισμένη από το όνομα του Κώστα Πάρπα, αλλά και από το όνομα πολλών άλλων. Είναι για αυτό που μπορούμε να κοιτάζουμε κατάματα και με περηφάνια τον κάθε Κύπριο. Δεν βάψαμε τα χέρια μας με το αίμα κανενός. Δεν βλάψαμε ούτε ένα συμπατριώτη μας. Αντιθέτως, θρηνήσαμε και θρηνούμε τους νεκρούς ήρωες μας.
Πόσοι και πόσοι νέοι μας δεν αγκάλιασαν εκείνο το καλοκαίρι, φεύγοντας για τη μάχη, τη μάνα και τον πατέρα τους, βέβαιοι ότι θα επιστρέψουν. Βέβαιοι ότι ακόμα κι αν πήγαιναν σε μια προδομένη και άνιση μάχη, θα επέστρεφαν νικητές της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας της πατρίδας. Όμως δε γύρισαν. Έπεσαν μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή», πρόσθεσε.
Ανέφερε, επίσης, ότι τον αγώνα που έδωσαν εκείνοι τότε με το αίμα τους, είμαστε όλοι εμείς υποχρεωμένοι να το συνεχίσουμε σήμερα με όλες μας τις δυνάμεις.

«Για να μην μείνει η πατρίδα μας μοιρασμένη και αλυσοδεμένη στα τουρκικά και σε ξένα συμφέροντα. Για να πετύχουμε την απελευθέρωση και την επανένωση της και τη διασφάλιση της ευημερίας του συνόλου του λαού μας. Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν οι καλύτερες προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο. Η ελευθερία, η ανεξαρτησία, η κυριαρχία της Κύπρου, το δικαίωμα του λαού της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να ζήσουν ειρηνικά και με αξιοπρέπεια στη γη που τους γέννησε, είναι το ιδανικό στο οποίο ο Κώστας Πάρπας και τόσοι άλλοι ήρωες μας, θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή. Ας δικαιώσουμε τη θυσία τους», κατέληξε.



ΓΓ ΑΚΕΛ: Οι χειρότερες απ’ όλες οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο, αμφισβητεί ΥΠΕΞ για έξοδο από Ευρώ

----------------------------------------------------------------------

Την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις του Γιούρογκρουπ για την Κύπρο είναι κατά γενική παραδοχή πολύ χειρότερες απ’ ότι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Ελληνικό Ραδιοσταθμό του Λονδίνου LGR ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
Στη συνέντευξη του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προειδοποίησε «για μια ακόμη φορά τον κυπριακό λαό, να μην παρασύρεται από μια προσπάθεια καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα , η οποία αναπτύσσεται από την πλευρά της Κυβέρνησης ,και η οποία λέει ότι το μεγαλύτερο κακό έχει παρέλθει».

«Μπαίνουμε» συμπλήρωσε «σε μια περίοδο σταθερότητας και με σκληρή δουλειά μας λένε, τους επόμενους μήνες μπορούμε να μπούμε σε πορεία ανάκαμψης. Προβλέπεται μάλιστα και από το ίδιο το Γιούρογκρουπ ,την ΕΕ, ότι είναι θέμα μερικών μηνών η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας» αναφέροντας ότι «θα διαψευστούν παταγωδώς».
«Θα απαιτηθεί δυστυχώς να ληφθούν και νέα πολύ ποιο επώδυνα μέτρα και είναι γι’ αυτό τον λόγο που εμείς επιμένουμε ότι θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει ένας προβληματισμός, μια συζήτηση, για το τι είναι καλύτερο να γίνει για την Κύπρο, για τον κυπριακό λαό» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι η πρόταση – μελέτη του ΑΚΕΛ δίνει απαντήσει στο πως θα αντιμετωπιστούν κάποιες ανησυχίες ,οι οποίες διατυπώνονται. «Απαντά η μελέτη σε αυτά τα ζητήματα, δίνει λύσεις για το πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν , ενώ ταυτόχρονα λέει και ποιες θα είναι οι προοπτικές για συντομότερη ανάκαμψη, και ξεπέρασμα των προβλημάτων.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι του έχει προκαλέσει τεράστια κατάθλιψη η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ότι για εικοσιτέσσερις με εικοσιοκτώ ώρες υπήρχε η ιδέα εξόδου της Κύπρου από το Ευρώ και ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο , μεταξύ της 15ης και της 25ης  Μαρτίου. «Διερωτώμαι  που ήταν ο κ. Κασουλίδης , η διερωτώμαι που ήμουν εγώ .Προσπάθησα σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε με τον κ. Αναστασιάδη να πω την άποψη μου, και τότε βέβαια η άποψη μου δεν θα ήταν απεμπλοκή από την Ευρωζώνη, γιατί δεν είχαμε ενταθεί καν στο Μνημόνιο. Δεν υπήρχε περίπτωση δηλαδή να θέσω ένα τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό διερωτώμαι που το ανακάλυψε αυτό ο κ. Κασουλίδης» είπε και κάλεσε τον ΥΠΕΞ να αναφέρει «ποιος είναι εκείνος που επεξεργάστηκε αυτά τα στοιχεία ,και κατέληξε σε αυτά  τα συμπεράσματα» αλλά και «που έγινε αυτή η συζήτηση επιτέλους».
«Διότι πιστέψτε με ,δεν έγινε καμία απολύτως τέτοια συζήτηση, ούτε μπορούσε να γίνει τέτοια συζήτηση. Γιατί δεν είχαμε ενταχθεί ακόμα σε Μνημόνιο» δήλωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου