Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Θα πέσει το χιόνι απαλά από βδομάδας…

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κατά τόπους μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σταδιακά μέχρι το μεσημέρι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά το απόγευμα βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι στα νότια και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα δυτικά και βόρεια παράλια θα είναι αρχικά ταραγμένη για να καταστεί σύντομα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Ασθενής ψηλή πίεση παροδικά θα επηρεάσει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά παράλια δυνατό να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα νότια και στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα δυτικά και βόρεια παράλια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 9 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά τόπους μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο τοπικών βροχών, κυρίως στα ανατολικά παράλια και ορισμένες περιοχές των νοτίων παραλίων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, ενώ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου