Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Διαψεύδει η Cyprus Airways δημοσιεύματα που την θέλουν να κλείνει – Επιβεβαιώνουν όμως το σχέδιο Β για δημιουργία της CypAir

- Δεν κλείνουν οι Κυπριακές Αεργραμμές
- Ούτε δημιουργείται διάδοχος αερομεταφορέας
- Εναλλακτικός σχεδιασμός η επαναδραστηριοποίηση της θυγατρικής εταιρείας Cyprair

Διαψεύδουν οι Κυπριακές Αερογραμμές χθεσινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο που την φέρουν να βρίσκεται στα πρόθυρα κλεισίματος και να προβαίνει στη δημιουργία «διαδόχου» αερομεταφορέα. Ωστόσο στο τραπέζι υπάρχουν και εναλλακτικοί σχεδιασμοί (Plan B) συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας επαναδραστηριοποίησης της θυγατρικής εταιρείας Cyprair Tours στον τομέα των αερομεταφορών, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η Εταιρεία διευκρινίζει με ανακοίνωσή της στον Τύπο τα ακόλουθα:

Ως γνωστό, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την οικονομική στήριξη που παρείχε προς την Εταιρεία κατά την περίοδο 2012-2013, εξετάζεται αυτή τη στιγμή από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το αναθεωρημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εταιρείας.

Στα έγγραφα που η Κυβέρνηση και η Εταιρεία κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τους νομικούς τους συμβούλους στην Κύπρο και στις Βρυξέλλες, προβάλλεται ισχυρή επιχειρηματολογία ως προς τη νομιμότητα της οικονομικής ενίσχυσης που παραχωρήθηκε στην Εταιρεία από την Κυβέρνηση και υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων η ιδιάζουσα περίπτωση της ημικατεχόμενης Κύπρου και η συνεπακόλουθη δυσμενής θέση του εθνικού της αερομεταφορέα, η συνέχιση ύπαρξης του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για το κράτος.

Υπάρχουν ενδείξεις που επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της όλης διαδικασίας ώστε να μπορέσει η Εταιρεία να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση των σχεδιασμών της βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης και να καταστεί βιώσιμη.

Ασφαλώς όμως η Εταιρεία πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για το ενδεχόμενο μη έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προς την κατεύθυνση αυτή εξετάζονται προληπτικά από την Εταιρεία διάφοροι εναλλακτικοί σχεδιασμοί (Plan B) συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας επαναδραστηριοποίησης της θυγατρικής εταιρείας Cyprair Tours στον τομέα των αερομεταφορών.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου